Tohtori ja täysikuu

 

Sain eilen vetoa, kun luin ikkunan ääressä ja nyt on olkapää ja siitä alaspäin kipua vietävästi.

Eikun tohtorille vaan, onneksi tri Butros on lähellä, vain 250m päässä iltavastaanotto.

Odotushuoneessa ovimikko ”lääkintävahtimestari” veti röökiä ja joku kävi juttelemassa äijän kanssa ja pärski kovasti. Pelkäsin jo että saan lisää tautia. Tavan mukaan tv oli auki ja uutisia kerrottiin. 17.30 lähetystä tulkattiin kuulovammaisille ja se näytti vinkeeltä. En muista aikaisemmin nähneeni arabiaa viitottavan. Sitten ”Mikko” vaihtoi kanavaa ja sattui hassunhauska mainos. Täällähän ylinäytellään kaikki, leffat ja mainokset. Niinpä ukko selitti jotain surkeena ja epätoivoisena lapsen vuoteen ääressä, jossa oli myös ihmiskärpänen. Sitten äijä taikoi käteensä ruiskun ja suihkutti siinä sairaan lapsen vuoteen yllä myrkkyä ilmaan. Tehostekuvassa ötökkäparvi tippui heti ja ukko heilui myrkkypurkin kanssa ja kehui tehoa. Tällaisella mainonnalla kyllä aiheutetaan ilmiö, että myrkkyjä suihkautellaan ihmisten päälle.

 

Tohtori mittasi verenpaineen. Tutki käden liikerataa, kyseli tupakat ja yleiskunnon sekä lääkitykset, ihan kuin kotona terkkarissa. Määräsi kahta rohtoa ja käski tulla uudelleen jos ei tehoa neljässä päivässä. Kysyin onko hänen nimensä yleinen vai harvinainen, kun tiedän vain yhden toisen, tupla Butros Khalin. Kertoi, että nimi tarkoittaa Peteriä ja on hyvin yleinen koptinimi. Kertoi vielä että sen YK-Butrosin isoisä oli 1920-luvulla Egyn pääministeri, myös Butros.

 

Matkalla olin juuri tavannut naapurini Jaban, jolle kerroin meneväni Butrosin luo ja hän heti tarhoutui hakemaan lääkkeet. Tulikin ihan pian ja söin ensimmäisen kapselin ahnaasti, sillä käsi on niin kipeä etten ulotu sillä edes painamaan shiftiä ja siksi naputtelen yhdellä sormella.

Paluumatkalla vasta huomasin kirkkaan täysikuun paistavan. Normaalisti se on tarjonnut muutaman unettoman yön ennen täyttymistä ja sellainen olikin toissayö ja siksi piti eilen ottaa pullo viiniä ja pari votkapaukkua, että uni tuli.

Tohtorin veloitus oli 15min juttelusta 100LE eli reilut 11 euroa, lääkkeet maksoi 37 eli 4e.