Muslimit ja evoluutio

Evoluutio on vaikea paikka useille uskonnoille, joissa lähtökohta on että maailman on luonut Jumala. Siis kristinuskolle, juutalaisuudelle ja muslimeille ainakin. Tästähän väännetään jatkuvasti jenkkeissä etelävaltioiden kouluissa. Siellä perustuslaki sanoo asiasta jotakin ja ristejä yms symboleja poistetaan ja tuodaan takaisin hiukan sen mukaan kuka on kaupungissa niskan päällä.

AlJazin ohjelmassa oli nuori mies joka on ainakin taustaltaan muslimi, asuu jenkeissä. Kertoi että kun he olivat museossa muslimiystävän kanssa, tämä oli sanonut salissa, jossa oli dinosauruksia, että pitää valita, joko islam tai dinosaurukset, molempia ei voi olla. Se perustuu islamin perusjuttuun, että maailma luotiin noin 5000v. sitten ja mitään sitä ennen ei ole voinut olla.

Tee nyt sitten tiedettä tällaiselta pohjalta!

Ostin Darwinin perusteoksen hiljattain alennusmyynnistä ja jaksoin lukea aika pitkälle. Se toimi hyvin unilääkkeenä! Koska en ole tiedeharrastaja enkä biologi, oli pakko loikkia välillä. Kirjasta henkii Darwinin tuska siitä, että hänen taustansa oli syvästi uskonnollinen ja hänen tutkimuksensa olivat vahvasti ristiriidassa luomistarinan kanssa. Siksi hän viivytti tutkimuksensa julkaisua tosi pitkään, mutta lopulta se julkaistiin. Oli kova juttu aikanaan!

Mutta muslimimaailmassa usko on suuri jarru kaikelle kehitykselle! Toinen suuri jarru on se, että nykyarabiassa ei ole sanoja kaikille tieteen käsitteille (voipi johtua juuri edellä sanotusta) ja siksi kaikki tieteellinen oppi, tutkimus ja suoritukset pitää tehdä vierailla kielillä. On ihan selvää että länsimaihin opiskelemaan päässyt nuori kandi tai tohtori ei kovin mielellään palaa takaisin yhteiskuntaan, joka on tällä vanhakantaisuudellaan aluksi estänyt nuorten opiskelua. Se puolestaan jarruttaa kehitystä kaikissa tieteissä, kirjallisuudessa, opetuksessa, elämässä. PAKin mukaan sama vaiva on ollut egyptologian piirissä, sillä kaikki ennen maailman luomista tapahtunut on vain läntistä hapatusta eikä voi olla totta. Siis vanhemmat jutut kuin se 5000v. ovat mahdottomia! Tähän nyt voisi tulla kommenttia täällä asuvilta!?

Onko tässä selitys sille, että Intia on niin menestynyt tietotekniikan ja ohjelmoinnin parissa. Kielelliset lähtökohdat ovat olleet samankaltaiset, sillä brittien komento on ollut aikanaan kova molemmissa maissa. Intialaisilla on omat uskontonsa jotka lienevät joustavampia tässä maailman alun suhteessa, siellä kun on paljon pieniä ja isoja jumaluuksia, joilla kaikilla on omat pikku osaamisalueensa.