kapinayö 2.2.2011

Tv:n pääotsikko on taistelu Egyptistä. Ei ole epäselvää mille puolelle molemmat kansainväliset kanavat asettuivat, vaikkakin ovat koko ajan lähettäneet hallituksen virallisia tietoja ja esim muslimiveljeskunnan lausuntoja. Molemmilla on useita puhelinyhteyksiä aukealle jossa mielenosoittajat ovat. Päivä on osoittanut että hallituksen puolen toimet ovat hyvin likaiset. Nyt kun ei haluta käyttää julkista voimaa, virallisia poliiseja, käytetään salaisen poliisin miehiä muka siviileinä. Nämä tosin ovat pahassa raossa, työpaikka on vaarassa heti kun Muba pakotetaan lähtemään.

*** Hillary Clinton sanoo että vallanvaihdon pitää tapahtua nyt joka siis tarkoittaa että jenkit eivät hyväksy Muban keksintöä, että hän eroaa vasta syyskuussa, vaalien jälkeen.

*** Juuri tuli ensimmäinen lyhyt pätkä Luxorista, jossa näytettiin vain marssivien poikien selkiä. Joku marssilla mukana ollut oli kuvannut pätkän joka kelpasi Aljazeeralle.

*** Nyt kuuluu järeämmän aseen pauketta, samalla kun poliittinen asiantuntija kertoo, että korkea egyptiläisupseeri oli USAssa juuri kuin kansannousu alkoi ja nyt on kuulemma kovan luokan jenkkikenu täällä. Samoin Obama lähetti pari päivää sitten entisen lähettiläänsä tänne kertomaan Moballe mitä kuuluu tehdä. Käskyt ei oikein ole tehonneet vielä. 23.44

*** jotensakin kiinnostavaa on, että Aljazeeralla on useita nuoria naisia puhelinreporttereina aukiolla ja vain yksi nuorukainen. Puhuvat kimeällä äänellä nopeasti mutta silti änkyttävää englantia. On kai kova paikka puhua kiihtyneenä ei-äidinkieltä, kun samalla lentää luotia tai kiveä. Veikkaan, että tämän aukion nimi "Taher" muutetaan vapaudenaukioksi kunhan tämä kahina päättyy.

*** Rätit päähän, pojat !!! Jospa olisitte pukeutuneet tähän täälläpäin vallitsevaan tyyliin, suurin osa kallovammoista olisi voitu välttää. Ja opetelkaa hyökkäysvaiheen yhteistyö, kenenkään ei pidä edetä muita nopeammin vaikka kuinka olisi kiihtynyt. Rintamana eteenpäin, parhaat heittäjät eteen ja kivenkantajat taakse tukemaan. Nyt ilmoitettiin että 3 on kuollut ja 1500 loukkaantunut. Rätit päähän!

*** Nyt viimein jenkit sanovat ääneen, että väkivalta on hallituksen järjestämää. Kriitikot toteavat että jenkit ovat aina askeleen jäljessä tätä realismia. Aljazeera näytti pätkän NileTV:n ohjelmaa, jossa näytettiin Mubarakin tukijoiden mielenosoitusta! Ei varsinaista kansannousua! Tv käsittelee uusia ideoita torjua diktaattoreiden kansalta varastamien rahojen jäljittämistä ja takaisin perintää. Joku kertoi juuri että tämä Muban-puolesta-porukka näyttää hyvin organisoidulta, tulevat ja häipyvät autoilla. Ei mitään spontaania kokoontumista vaan johdetua toimintaa.

*** Perhana, Petteri pitää itseään vanhana, mutta tämä teräsjäärä Muba on 82! Otetaan esimerkkiä ja tsempataan! Tosin meillä ei ole armeijaa tukena, mutta tomerat emännät sentään, toistaiseksi ainakin, jos ei Amerikka houkuta niitäkin pois. Nyt näyttää porukat väsyneen Niilin rannallakin joten minä voi ajatella nukkumista, väsyttää tämä vallankumous.