luxor 78.2009 kapakassa juteltua

Olen tilaillut viinejä, kaljaa ja muuta juotavaa Heinin kapakan kautta jonkinlaiselta tukkurilta. Pojat tuovat lastin autolla, mutta tänään toimitus kesti yli 2 tuntia. Kävin topnetissä hoitamassa näitä blogi-hesarinlukuasioita ja menin sitten odottelemaan kapakkaan.

Siellä olivat syömässä vanhat tutut, Anna Oxfordilainen ja täällä asuva tuttavansa, noin 60+ nainen.

Tämä nainen on ottanut runsaasti tatuointeja: Kämmensyrjä, ranne, olkavarsi, niska, jalkapöytä, kämmenselkä, nämä ovat näkyvissä, mutta arvaan että muualtakin löytyisi. On kuitenkin sen tason täti, että en haluaisi etsiä. Molemmilla on ranteet täynnä hopearenkaita ja monessa sormessa rinkuloita. Anna kertoi jättäneensä kultakorut kotiin ja oli ostanut täältä upeita, mun mielestä kauniita hopeakoruja 600 englannin punnan edestä. Oli ostanut setin, jossa oli kaulakoru, korvikset, sormus ja rannerenkaita.

Hiukan eroaa meikäläisten elämäntavasta tämä kantakapakka-kulttuuri, joka tuntuu olevan hyvin luontevaa kaikkialla Keski-Euroopassa ja sen syrjillä, niinkuin Lontoossa. Nytkin Annan iltapalasalaatti oli Heinin jääkaapissa.

Anna näytti pientä, kaunista sytkäriä, jossa oli vihreä liekki. Hinta oli ollut 20 LE ja kauppa on ihan lähellä. Siellä on kuulemma myös kauniita faaraopatsas-sytkäreitä.

Anna kertoi, että hänen parfyymipullonsa on ihmeellisesti vajunnut parin viikon aikana. Sopi hänen mielestään, että siivooja haisee hyvälle. Kerroin siihen vanhan jutun, kun A oli 30 vuotta sitten Kairossa. Hänelle osui kerrospalvelijaksi tosi iso musta mies, nubialainen, joka kävi maistamassa joka päivä hänen viskipullostaan. Kun A kovisteli korstoa, tämä muslimi tuumi, että Allah rakastaa häntä kun hän ottaa vähän viskiä.

Annalta sain viimein ne luvatut aikataulut, kiitos vaan. Nyt on tieto siitä, miten kulkevat autot ja veneet näihin kaukana oleviin hotelleihin. Ilmaiset kyydit ja kumpaankin voisi mennä käymään. Voi esim mennä Maritim Jolie Villeen veneellä ja tulla pikkubussilla pois. Siellä voidaan lojua aurinkotuoleissa ja uida, kunhan ostetaan jotakin juotavaa. On upea puisto ja paljon tilaa. Toinen hotelli on Sofitel, jonne menee bussi. Paikkojen väliä lienee tollaset 8-9 kilsaa ja kaupunki on tässä välissä. Kaikkien näiden kulkuvälineiden lähtöpiste on Winter Palacen edessä. Niissä on kyltit.

Olin jo itsekseni ihmetellyt useita miehiä, joilla on otsassa musta läiskä. Kerroin siitä Irmalle ja sitten keksin samassa selityksenkin; musta läikkä on mustelma, joka tulee rukoillessa. Siinähän pää painetaan lattiaan. Tarkistin asian näiltä asukkailta, ja arvaukseni osui oikeaan. Mitä suurempi mustelma, sitä hartaampi muslimi!!!

Ilmankos välillä tuntuu ettei ihan kaikki mene mustaotsille helposti perille. Tosin en ole sellaisten kanssa juuri joutunut tekemisiin.

Tarkistin vielä toisen oletukseni, eli ne maitokannupojat. Periaate oli arvaamani, mutta tällä tutulla kadulla näkemäni poika kuulemma myykin papuja niistä kannuista.