Piti ostaa nahkakengät, sillä lenkkareissa ei oikein viitsi mennä häihin. Vaikka voipi niitäkin jonkun jalassa vilahdella. Mutta Kairon oopperaan ei pääse ilman kenkiä, jos sattuu joskus sellainenkin eteen. Nyt on tulossa musiikkisilta, Ralf Gothonin johtama ooppera- ja kamarimusiikin opetuksellinen yhteistyö Savonlinna-Cairo, jonka kuitenkin väistän. On ollut puhetta ideasta että ensi vuonna loppukonsertti olisikin täällä Luxorissa, ehkä Medinet Habun temppelin pihalla. Siihen olisi sitten jo ihan pakko mennä mukaan, vähintäänkin katsomaan.

Italialaiset nahkakengät olisin saanut 220 punnalla, mutta jotenkin ne tuntui liiankin hienoilta ja päädyin arkisempiin egyptiläisiin, 165 eli 20€. Mahattan puolivälissä Soukin puolella on kiinteähintainen ja asiallinen kenkäkauppa josta ne ostin. Jännä episodi tuli, kun pyysin kuittia, selitettiin että siitä tulee lisähintaa 10%. Kun selitin että haluan takuun, niin vastaus oli että takuuna on muovikassi, joka kertoo vakaasta, tunnetusta putiikista. En saanut kuittia ja se panee miettimään taas valtion tuloja ja tapoja kerätä veroja.

Kävin viikon kala-annoksella ja ihmettelin mitähän on tulossa torille, johon oli pystytetty laaja katos ja tuotu rivi valkoisella kankaalla verhottuja tuoleja, kuin kunniaistuimiksi. Selvisi että illalla odotetaan Afrikan mestaruuden taas voittanutta Egyn joukkuetta. Siinä ostoksen jälkeen toisella tuopillisella aikani ihmettelin meininkiä, mutta kun kukaan ei tiennyt minkäänlaista aikataulua hommalle, lähdin himaan päin sillä en olisi siitä metelistä kuitenkaan mitään ymmärtänyt. Olisi saattanut olla vähän jääkiekkon MM-huuman tapaista hulinaa, mutta ilman viinaa. Täällähän ollaan ihan hulluina fudiksesta ja sarjan matseja katseltiin isolla kohinalla naapurikahvilassa pari viikkoa. Fudiksessa tunteet menee usein överiksi ja siitä karmea esimerkki oli se vuoden takainen mellakka Port Saidissa, jossa nyt on tuomittu kuolemaan 21 osallista. Poliisit ja mellakan tahallaan junailleet isot roistot pääsivät taas livahtamaan, sillä tv-pätkistä näki että poliisi ei tehnyt mitään estääkseen hulinaa. Stadikalta katkaistiin sähköt hetkeksi, ja poistumistiet oli hitsattu kiinni matsin aikana. Mutta tekijöitä ei ole selvitetty?! Nyt sitten ollaan hirttämässä huligaaneja kun oikeammat syylliset tapahtumiin pääsee tuomiotta. Ja Mursi siunaa vääryydet tekemättä mitään.