Leppoistaminen

 
Juha.T.Hakala ”Pakattu aika” eli kiireen imusta hallittuun hidasteluun.
JH on kasvatustieteen professori ja filosofi, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja, mm ”isän kasvatusoppi”2009.
Hidasta elämää on moni tavoittelemassa, sillä nykykiire ei tee kenellekään hyvää.
Juha Hakala kertoo omista kokemuksistaan työ- ja perhe-elämässä ja niitä käyttäen tekee havainnollisia päätelmiä. Oman elämän hallinta ja juuri kiireen tunteen hallintaan ottaminen on taitolaji. Ei kirja sinänsä anna avaimia siihen, mutta opastaa havaitsemaan syitä ja ajatustottumuksia, joista kaikki johtuu. Täydellisyyden tavoittelu on monen onnettoman kohtalon takana. Perfektionismi on verrattavissa sairauteen, niin kuin Hakala väittää. Siitä seuraa paljon onnettomia asioita jotka voisi välttää antamalla itselleen hiukan löysiä.
Ihminen tarvitsee toki tavoitteita, mutta niihin kiihkeästi pyrkiminen saa aikaan itsekkäitä ratkaisuja, jotka puolestaan johtavat monenlaisiin vaikeuksiin, perhe- ja työelämässä. Kiihkeä pyrky työelämässä vahingoittaa ihmissuhteita ja omaa psyykeä.
 
Sain jostakin linkin Hidasta elämää edustavan Heikki Honkalan sivuille
http://leppoistaminen.blogspot.fi/  ja sieltä poimin lisää hyviä blogeja:
 
Useimpien slow life -bloggaajien kanssa varmaan juttu kulkisi sujuvasti. Muutaman olen tavannutkin, mikä on ollut mukavaa. Heidän bloginsa tässä:
Hidasta Elämää (Sanna)
Mari Koo (Mari)
Pientä elämää etsimässä (Marikka)
Simplicitas (Ritva)
 
Marikkan ja Sannan tapasin, kun olimme keskustelemassa Inhimillisen tekijän jaksossa "Pienen elämän etsijät", joka on Ylen Areenassa 6.10.2012 asti.