Maailmalla on kovin monenlaista suhtautumista homouteen. Pahimmasta päästään maiden laissa se on rikos, niin kuin Suomessakin, ei niin kauan sitten, olikohan se -70 luvulla. Kun siitä mennään lievempään suuntaan, kuten meillä, se oli sitten sairaus, kunnes siitäkin luovuttiin, muistaakseni -80 luvulla.

Asia nousi taas esiin Malesiassa, kun siellä on vihdoin vapautettu oppositiojohtaja Anwar Ibrahim. Hänet on jo toisen kerran raahattu oikeuteen syytettynä "sodomiasta". Syytteet ovat raakaa politiikkaa, sillä kun häntä syytettiin edellisen kerran, syyte oli sama ja tuomiokin tuli. Varsinainen syy oli, että hän oli ensin hallituksen korkea tappi, mutta perusti sitten suosionsa huipulla kilpailevan puolueen ja sehän ei sopinut silloiselle diktaattorille. Tämä "osti" nuoren kauniin pojan, joka oli toiminut Anwarin lähipiirissä, joka sitten todisti syytteen mukaan.  Nyt tämä toinen syyte on roikkunut oikeudessa pari vuotta ja Anwar istunut "tutkinto"-vankeudessa. Vapauttava tuomio tällä kertaa. Nyt kaveri palasi politiikkaan riemusaatossa ja taas alkaa Kuala Lumpurissa tapahtua. On hiukan tempperamenttia mukana siellä, enemmän kuin Pohjois-Euroopassa.

Merkillinen kaksinaamaisuus vallitsee tässä asiassa, onhan miesten kesken sexiä harrastettu vuosituhansia ja melko avoimesti myös näissä maisemissa, arabian niemimaa-Persia-silkkitie. Marco Polo jo siitä kertoi ja monet kansansadut ja tarinat vuosisatojen takaa.

Qatarissa lienee bisnes aika harvoissa näpeissä, todennäköisesti vielä selkeästi kuningasperheen ja sukuklaanin käsissä. Al Jazeeralla näytetään hiukan (länsimaista markkinointioppia saaneen silmissä) liikuttavia mainoksia, joista paistaa ihailu jättikonserneihin. Ammattimaisesti tehtyjen mainosten loppuhokemat eli mainoslauseet ovat tyyppiä "voimaa monipuolisuudesta", "YHDESSÄ ETEENPÄIN", Qatair on "Maailman 5-tähden lentoyhtiö" ja QatarGas "toimittaa energiaa maailmalle". Siellä uskotaan suuruuden voimaan eikä kuten meilläpäin, haluta keskittyä kapeisiin sektoreihin. Samaa on nähtävissä Kiinassa ja Intiassakin, josta on kotoisin maailman suurin metalliyritys. Länsimaissa on lohkaistu suuryhtiön "rönsyt" pois ja haettu tehoa yhä kapeammilta sektoreilta. Tyyppiesimerkkinä NOKIA. Kiinalaiset kun eivät toimi kvartaalitaloudessa, niin heillä on aikaa rakentaa rauhassa suuriakin kokonaisuuksia, jotka lähtevät raaka-aineista ja hallitsevat koko ketjua. Pitkän päälle se on ollut voittoisa strategia ainakin Afrikan valloituksessa. Nyt Kiina on selvästi suurin investori mantereella. Ja vie köyhiä maita kuin pässiä...

Olen pariin kertaan sattunut katsomaan osia vanhan juutalaisen proffan puolen tunnin haastattelua, jossa hän hyvin perustelee tarvetta yhteiseen valtioon Israel-Palestiina. Hän käytti esimerkkinä kansanosien rinnakkainelosta Baltiaa ja Suomea, jossa kussakin on iso kielivähemmistö. Tämän vanhan herran nimi on livahtanut molemmilla kerroilla, mutta kiinnostunut löytänee Al Jazeera.com.

Iranin pellepressa Ahmajinezad on vierailulla kaverinsa Hugo Chavezin luona ja kiertelee muuallakin Etelä-Amerikassa, lähinnä juuri näissä "sosialisti"-maissa. Veikkaan että puhetta on öljystä ja ydinpelotteesta. Ukko käy luomassa markkinoita pommeille, joita kiireellä yrittävät väsätä Iranissa. Hänen salainen poliisinsa on käräyttänyt jenkkien kouluttaman ja lähettämän nuoren agentin, jolla on kaksoiskansalaisuus. Voipi olla myös tekaistu syyte tässä poliittisen teatterin maassa, mutta olisi raakaa sillä kaveria uhataan hirsipuulla.