luxor 103.2010 Golf

Eilinen harjoitus ja sen jälkeinen valmennuskävely jäi tekemättä, koska kokelas ei herännyt edellisen illan synttärien vuoksi ajoissa. Ymmärtäväinen taxi kotiutettiin 500 m ajon jälkeen. Huomenna uusi pelipäivä suomalaisen mestarismiehen, Hollolan Arton ja vaimonsa Leilan kanssa. Arto teki viimeksi 51+41 lyöntiä, mitä pidän hirmutuloksena. Onneksi pärjään juuri ja juuri Leilalle, lyöntien pituuksissa mutta en tuloksissa, ainakaan en ihan aina.

Näin vuodenvaihteen tienoilla kentällä kestää hyvin täyden kierroksen huonommallakin kunnolla, koska usein vähän tuuleskelee ja viimeksi oli jopa pilviharsoa. Mun kunnolla on hyvä ratkaisu kävellä ensin 9 reikää ja ottaa loppuosalle auto. Täällä kun kaikki sovellukset sopii kentälle.

Mahmoud järjesti viimeksi mahdollisuuden Heinille pelata testimielessä joitakin reikiä, kun lähetti meidät kiertämään takaysiä, jonne ei klubilta juuri näe, toisin kuin etuysille. Jollakin reiällä hän vähän puttasi, mutta halusi vain aistia kierroksen fiiliksiä ja samalla oppia pelin pikku saloja. Olisi noloa mennä jonkun kanssa pelaamaan ja mokata jokaisessa pikkuasiassa. Vaikka olenkin sitä mieltä, että golfissa on paljon turhaa sälää, vaatekoodia ja naurettavia perinteitä, on silti parempi oppia ne ja soveltaa seuran mukaan. Honori on ihan typerä perinne ja nurinkurinen siksi, että se aina jarruttaa pelin sujuvuutta. Parhaiden = useimmiten pitkälyöntisten, pitäisi lyödä aloitus viimeisenä. Silloin peli sujuisi joustavasti ruuhkaisilla kentillä. Nyt odotetaan ensin poskettomasti, että nämä hirmulyöjät uskaltavat avata. Sitten heidän pieleen menneitä pallojaan etsitään jne. Tällä idealla peli tökkii takuuvarmasti. Jos honorisääntö käännettäisiin ympäri, paras lyö viimeksi, kukaan ei kärsisi ja peli nopeutuisi. Auttakaa, ihmiset korjaamaan tämä perinteen painolasti.

Iiris ja minä sotkemme nyt Royal Valleyn hyvän järjestelmän. Mohammed-caddiemaster valitti, että heidän bisneksensä kärsii, jos jokaiselle suodaan mahdollisuus jättää tänne kärrynsä, (joka on Suomessa käynyt ihan tarpeettomaksi) ja sillä sitten joku tuttu pelailee. Heille alkaa kertyä kustannuksia kärryjen varastoinnista jne ja tulot pienenee. Ei käy enää! Nyt kun yritin tilata Iiriksen kärryn pelikaverille, eivät enää tuoneet, vaan toivat omansa ja veloittivat siitä. Voipi mennä pieleen tämä alkuperäinen idea, Matti ja Iiris! Ovat kauppamiehiä, nämä vesselit täällä. Meille, jotka palaamme tänne kuin muuttolinnut, voidaan jotakin joustoa antaa, mutta muille linja tiukkenee, arvaan.

Tilanne kentällä saattaa vuosien myötä muuttua, kunhan tämä turistirysä-buumi kehitys jatkuu ja nuo lomakylät kasvavat johonkin mittaan. Seurauksena on oletettavasti, että pelaajia tulee ja jo muutaman vuoden päästä kenenkään ei tarvitse pelata yksin. Sitten tulee pian ruuhkaa, hinnat nousee ja paratiisi on mennyttä. Nythän tämä on golfparatiisi sellaiselle, joka voi tulla marras-joulu-tammikuussa. Muulloinkin toki, jos kestää kuumuutta. Kohta varmaan hoksaavat sitten avata kentän aikaisemmin aamulla ja aamuvirkut tulevat heti kun valoa on riittävästi. Nyt ei ole tarvetta avata kuin vasta kahdeksalta, vaikka useat haluaisivat aloittaa jo 7 maissa.