Puolen vuoden asumisen setviminen on tuskaista. Olin optimisti ja luulin saavani kaikki Suomeen menevän yhteen laukkuun. Toisesta joutuu pulittamaan lisämaksun välillä Luxor-Kairo vaikka siitä Hesaan asti voikin olla useita ja yhteensä 32kg.

Olen pyytänyt Abdya hankkimaan muovisen laatikoston vaatekamalle, mutta kaikissa malleissa on jokin puoli reikäinen, ja se ei suojaa pölyltä. Nyt sitten pitänee tyytyä muovipusseihin ja teipata ne kiinni ja hyllylle. Yllättävän paljon on kertynyt myös pikkutavaraa. Niille olenkin ostanut jo kannellisen muovirasian kuten työkaluillekin.

Iso kassillinen menee pesulaan, vaatteita ja lakanoita.

Käytiin pikaisesti katsomassa erään ravintolan aurinkoihmettä. Kantoivat esille aurinkogrillin, jota selvästi ei ole käytetty pitkään aikaan. Siinä on puolitoistametrinen peltinen peilipesä ja keskiössä ritilä, jolle voi asettaa ruokaa paistumaan tai sopan kiehumaan.

Samassa pihassa on tarjolla talo vuokralle. Paikka on suuren mutkan kohdalla, lippukioskia vastapäätä sisäkurvissa. Kovasta tiilestä tehty talo on aika fiksu tiloiltaan, mutta tosi kylmä talvella. Pari kupolikattoa ja kaariholvikatto keskikäytävässä. Nyt talo on kesken mutta valmistuu ensi talveksi jos vuokraaja löytyy.

Annukka sai oksetuskohtauksen eikä pysty syömään. Onkohan vaan lähdön stressiä? On pakko ostaa loppusiivous ettei jää sotkuja seuraavaa asumiskertaa odottamaan.

Hiukan jää solar-projekti kesken, sillä on sovittu että säiliö vielä eristetään lasivillalla, mutta siitä Abdy selviää helposti. Enhän muutoinkaan olisi itse kiivennyt sitä tekemään eikä siihen neuvojani kaivata.

Päivi pistäytyi hakemaan purkin RAIDia, kun hänellä on suurta kiusaa kärpäsistä. Pitävät elikoita siinä joka puolella naapureissa. Onneksi Sinuhetalossa ei niitä ole mitenkään paljoa, mutta yksikin pirulainen saa ihmisen aamutuimaan raivon partaalle, ellei ole verkkosuojusta.

Suuren osan päivästä oli sähkö poissa ja onneksi sain koneen putsauksesta juuri silloin kun virtaa taas tuli. Huomenna sitten seuraava postaus Pension Romasta.

Päivi kävi ostamassa pumpun, kun ei ole saanut vettä moneen päivään. On jäänyt suihkut saamatta ja tiskit tiskaamatta. Pumppu ryöstää vettä verkosta joka toimii kehnosti, olenhan nähnyt useita vuotoja joita ei kukaan käy korjaamassa.

Netti-Bahi kävi illalla hakemassa koneen puhdistukseen ja sai solarpower esittelyn, josta oli kovin innostunut. Lupasi rakentaa itselleen vastaavan ja siitä voin olla kovin iloinen. Hamdy oli myös katsomassa ja tieto leviää. Veikkaan kuitenkin että alkaa syntyä eri versioita ja kaikenlaisia kokeiluja.

Teimme tukinarutusta viinirypäleille ja köynnöskukille, jotta osaavat etsiytyä kasvamaan pergolan katoksi. Abdy katkoi toissapäivänä kuusi palmun lehvää auttamaan katoksen muodostumista. Farag sai hommakseen kitkeä istutuksilta rikkaruohot ja kattaa juurikuopat eli vesialtaat kasvien juurilla paperilla, jonka päälle Abdy lupasi toimittaa ruokosilppua katteeksi ja siistimään lopputulos. Kateruoko pysyy aika hyvin paikoillaan vaikka välillä tuuleekin puuskittain.

Vielä oli yksi homma jonka halusin valmiiksi. Pergolan pystypuut ”istutettiin” muovisiin pulloista leikattuihin astioihin ja niihin tungetaan nyt kuivaa savea. Savi ei mädätä puuta kuten betoni. Kalkista mulla ei ole kokemuksia mutta savi on varma tapaus. Kun siihen sitten pihaa kastellessa tai harvoina sadekuuroina joskus roiskuu vettä, siihen tulee savimuotti, josta vesi kuivuu pois eikä jää puuta hapattamaan.

Vielä oli raksapuuhien loppukiri, kun käytiin katsomassa Hamdyn taloa, joka on ruvennut halkeilemaan. Syynä on se että pohjavesiä pumpataan pitämään vesi normaalia matalammalla. Talojen perustukset vajoavat. Talonsa on Medinet Habun ja AIII suuren kaivuualueen välissä. Koko korttelissa ovat talot alkaneet vajota ja savitiiliset kärsivät enemmän. Nyt ovat alkaneet purkaa niitä ja tehdä betonitaloja ja samalla lisää kerroksia. Niin hänkin on rakentanut yksikerroksisen päälle pari lisää ja tietysti lisäpaino on vajottanut perustuksia edelleen, vaikka halkeamia ei olekaan tullut lisää kuin aivan hiusmurtumia sen jälkeen. Täkäläiseen tapaan huoneistot ovat kovin suuria ja annoinkin neuvon, että jakaisi nämä yli sataneliöiset kahtia. Saisi enemmän kämppiä tarjolle ja helpommin asiakkaita. Kun kaikki vain haaveilevat ulkomaisista kaivajaryhmistä, joista saa hyvät vuokrat, niin näkemykset ovat sen mukaan. Ei meinaa millään sopia ajatuksiin, että potentiaaliset vuokraajat ovat eläkeläisiä, yksinasujia ja etsivät pieniä kämppiä.