Nippeleitä

 

Uusi tuttavuus, laulava ja rummuttava kerjäläinen, keräsi kolehtia Päivin nurkilla, kylän nimen muistelen olevan jotenkin kuin Qatar. Siinä ihan lähellä on ollut joskus Malkatan palatsin edustan tekojärvi, jonka koko oli aika valtava, 1 x 1,4 km ja siitä poistetut maamassat olivat rannalla luokkaa 30m korkeat. On siinä ollut käsipelillä kaivamista! Vieläkin ne vallit ovat näkyvillä.

 

Lauttakuskien ammattitaito tai onnistumisprosentti vaihtelee kovasti tai sitten virran vaikutus on todella suuri. Välillä lautta menee ihan siististi laituriin, mutta eilen se oli ihan kummassa asennossa ja kiinnitys kesti kauan. Ukon ikä olisi kertonut kokemuksesta, mutta nuoret kaverit onnistuvat paremmin. Virran kulku on kai aikamoista tempoilua kun se siirteli ennen hiekkasärkkiä rajustikin, mutta olen ymmärtänyt että suurpato on jotenkin tasannut virran menoa.

 

Katselin kaikenlaisia uutisia kun pääsin nopean kiinteän linjan ääreen. Tosin sekin linja tökki välillä pahasti, mutta lähetin tekstarin Bahille ja toimi hetken, mutta sitten taas pysähtyi. Uusi textari ja taas nopeutui. Hän ropaa jotenkin verkon komponentteja ja pystyy potkimaan vehkeitä vauhtiin. Päivi soitti netin kautta ja rupateltiin kaikenlaista, mutta linja kuuluvuus oli heikko. Hesan alueen säät ovat surkeita ja olen tyytyväinen että olen täällä nyt.

 

Uutisissa oli joitakin kiinnostavia juttuja, mm. tieto että tänä vuonna alkaa sähköformuloiden kilpailut. Olen formuloiden epäfani, mutta sähkövehkeissä on todella ideaa. Ovat kiihtyvämpiä kuin bensakoneet. Itse olen toivonut että Suomessa herättäisiin käymään sähkö-mp-kisoja. Niiden ainoa ”huono puoli” on että pärinä puuttuu. Kai niissä formuloissa sekin asia jotenkin hoituu että fanien tunnelma säilyy. Kaiuttimet apuun?Säästyvät ainakin kuulovaurioilta.

 

Täällähän bensa maksaa nyt noin 2LE/litra ja sitä saa joskus, toisinaan ei.

 

Tieto Oy on taas tunnetulla taidollaan tyrinyt jättihankkeen, Ri-Tu nimisen rikostuomioihin käytettävän hallintajärjestelmän. Nyt on toinen konsultti palkattuna selvittämään mikä meni pieleen, mutta ei siihen konsultteja tarvittaisi. Useat alan ihmiset ovat kritisoineen valtionhallinnon tyyliä kilpailuttaa ja sieltä se vika löytyy. Tieto voittaa aina tarjouskilpailut alimmilla suoritus- eli tuntihinnoilla ja kasvattaa huonojen tarjouspyyntöjen jälkeen hankkeita niin, että tässäkin hinta nousi 50%. Toinen oveluus on sitten se, että tekevät aina ohjelmiin palikoita, joihin heille jää yksinoikeus, jonka jälkeen niitä ohjelmia ei muut voi korjailla. Sikamaisia temppuja, jotka on yleisesti tiedossa, ministeriötaso vain ei ole hereillä. Alan ihmiset ovat kovasti kirjoitelleet, mutta opastus ei ole mennyt perille. Ja kansa maksaa.

 

Illalla ihmettelimme mikä otus pitää linnunlaulun kaltaista livertävää ääntä atriumin katon ja seinän saumassa. Gekko nakuttaa kuin kivitasku, mutta vasta keväämmällä kiima-aikaan. Jossakin pitäisi olla kirja jossa paikallisista otuksista kerrotaan, mutta vielä en ole nähnyt. Voisiko täällä elää meikäläisen kotisirkan suurempi versio? Ääni ainakin oli tehokas ja kantava.

 

Hannu osti farmasiasta salvaa pikkunaarmuihin ja kertoi ostaneensa Bepanthenia. Luin etikettiä ja löysin nimeksi Betapanthen. Taas loistoesimerkki nimien hyväksikäytöstä.

 

Otin kuvan kesken olevasta talohankkeesta. Tänään kun kuljin ohi otin taas kameran esiin, mutta rakennuttaja tuli kieltämään kuvan oton. Sanoin piruuttani että tämähän on vapaa maa! Kysyin vielä miksi kielto, mutta sanoi heppu vain että ei käy. Ymmärtäisin jos kyseessä olisi jokin arkkitehtooninen wau-talo, mutta ihan normitekniikalla sitä väsätään. Aika vauhdilla tosin, sillä päivässä oli kaksi muuraria ja neljä apuria saanut seinää nostetuksi aika monta neliötä. Olen aina ihmetellyt miten vähiä kuivumisaikoja betonivaluille täällä varataan, vain päivä-pari.

 

Nyt on tännekin alkanut ilmestyä superfoofereita, boostereita tai mitä hittoa niiden nimet onkaan, jotka tekevät autosta rummun ja herättävät ohiajaessaan sikeimmänkin nukkujan. Pitänee etsiä uusi majapaikka hiljaisemman kadun varresta.

 

Illalla oli tutun oloisesti sähkökatkos. Tuli taas mieleen Muban temput kun hän vaaleja väärensi. Silloin siitä puhuttiin paljon ja itse sitä arvelin heti vaaliyönä ja siitä kirjoitinkin blogiin tuoreeltaan 2010. Olisikos ollut al Sisin harjoitus tulevaa kansanäänestystä varten?