Nippeleitä maailmalta

 

Finnairin emot saivat sopimuksen joka alentaa palkkoja. Se oli varmaan ainoa mahdollisuus, muutoin yhtiö olisi hitaasti vaihtanut cabiiniporukat ulkolaisiin. Saattaa sen tehdä joka tapauksessa, sillä aina kun lennetään jonnekin exoottisempaan suuntaan, kaipaa asiakas omaa kieltään ja siihen ei suomiemon kieli enää taivu.

Kauhistutti kun uutisissa näytettiin finskin emot työpuvuissaan, että mitä ihmeen nunnia nämä mustavalkoiset oikein ovat. Osoittaa jälleen, miten tyhmä päätös oli luopua sinisestä väristä. Väkivalloin kun ei synny hyvää bisnesgrafiikkaa, ei asuja, ei imagoa.

 

Timo Virtalan blogia olen seurannut jo pitempään. Kielimiehenä hän pystyy laajemmin seuraamaan ulkolaisia lehtiä, joka mulle on vaikeaa kun aiheet on usein muuta kuin turistienglantia. Väkivallaton maapuolustus on blogin nimi ja aihe. Timo on ehdokas kevään vaaleissa.

Kun hyperlinkki ei toimi täällä, panen linkin näkyviin

http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2014/10/puolueiden-turpo-linjat.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+VkivallatonMaanpuolustusJaSenHenki+(V%C3%A4kivallaton+maanpuolustus+ja+sen+henki)

 

Toinen ajankohtainen asia on tämä ISIS-ilmiö, josta HS julkaisi hyvän katsauksen, jonka lukemalla sain hiukan valoa omaan pimeyteeni, sillä aihe on vaikea ymmärtää. Taustalla on monimutkainen kehityskulku, joka osoittaa taas kerran jenkkien touhuillaan aiheuttavan sotkua vaikka luulevat tekevänsä hyvää. Mutta siihen touhuun on edellytyksenä, että ymmärtää vieraita kulttuureja.