On hetki

Rauno Lehtisen biisi tulee radiosta. Jörgen Petersen soitti trumpettia hienosti. On varhainen sunnuntai-aamu.

 

On hetki jolloin on alettava keräämään kamoja matkalle. Se on joka kerta hiukan erilaista, kun nyt pitää muistella mitä kaikkea jätin Luxoriin. Paven esimerkkiä noudattaen mahdollisimman vähän kamaa, vaatteitakin hillitysti. Näin talvikaudeksi ei tarvitse ottaa mitää turistivaatetta, ei shortseja eikä juuri T-paitojakaan. Paksu yöpuku on tarpeen ja useampi pari pitkiä housuja.

 

Kun elää ihan keskellä asutusta eikä missään turistialueella, katsovat paikalliset kaikkea paljasta ihoa oudoksuen. Kyllä se ulkolaisille toki sallitaan, mutta muslimit pitävät jopa paljaita kinttuja ja käsivarsia moukkamaisina.

 

Tänä talvena olen viisaampi ja kirjaan muistiin mitä jätän Luxoriin, ettei sitten muistin heiketessä tarvitse yrittää palauttaa mieleen. Selkeitä asioita ovat fillari, kypärä ja lukkoketju. Myös näppäimistö ja läppärin alusta-tuuletin. Sitten viime talvena kertyi ja raahasin kotoakin työkaluja, mm se ruuvinväännin ja siihen teräsarja. Ja se ”kuuluisa” suhdeviivain. Myös työpöydän valaisin on valmiina.

 

Petivarustus siellä myös on patjasta lähtien, mutta muuttunut asuntotilanne tekee ne tällä kertaa tarpeettomiksi eli voisin myydä ne jos ostaja löytyisi. Kirjoja on aika pino, mutta ne ovat yhteiskirjastossa, joka oli jo aikaisemmin sovittu vietäväksi Päden taloon. Mun design kirjahylly ”Palmu” voisi siirtyä myös sinne. Hannuhan sitä kirjastoa on kovasti kasvattanut ja minunkin pitänee raahata kasa lisää. Kirjaston poistohyllystä löytyy.

 

Kumma kyllä mulle on kertynyt aika iso loota lääkkeitä ja kempparikamaa, vaikka en ole niitä mitenkään haalinut. Luxorista saan kyllä yhtä vaille kaikki lääkkeet, joita käytän. Dosettiin olen nykyisin kerännyt viikon setin ja se on 6 pilleriä/pv, joista vain pari on reseptillä ja loput omega-tyyppisiä luontaistuotteita. Sekä tietysti Diasporal-magnesium vielä jauheena. D-vitamiiniakin olen syönyt nyt kun aurinkoa ei näy. Luxorissa näkyy.

 

Tablettia (ei lääke) en vielä ole hankkinut vaikka se hiukan himottaisi. Olisi kevyt ja kätevä, mutta mulle pitäisi olla siihen näppäimistö kun kirjoitan näitä juttuja. Ja ne laadukkaammat maksavat vielä ihan liikaa. Täytyy vielä odotella hintojen laskua. Ehkä jo ensi talveksi sen voisi ostaa.Täytyy varmistua voiko semmoiseen liittyä se vanha näppis. Kamera on ihan pakollinen reissussa, 3 kännyä lähtee mukaan ja kaikkiin piuhat ja laturit.

 

Nyt sitten olisi kämppä vapaana Vihdin Kirkonkylässä kolmisen kuukautta. Toisaalta voisin ottaa alivuokralaisen pidemmäksikin ajaksi. Levittäkää sanaa.