Nippeleitä tästä maailmasta

Eräänä iltana tartuin muun puutteessa unilukemiseksi kirjaan ”elämän kehitys” Tieteen kuvalehden kirjasarjasta. Olikin niin kiinnostava, että luin sitä yli normaalin unirajan. Ja sain vastauksen yhteen minua jo pitkään askarruttaneeseen asiaan: Mistä tulee ne maakerrokset, jotka aina peittävät historialliset kaivaukset? Kerron sen lähiaikoina, ole kuulolla!

Rakentelin LUNDIAN hyllyköitä, laatikoita ja ovia. Kiukuttavasti yksi ovi jäi kesken, kun siihen kuuluva, uuden mallisarjan lukko ei suostunut pelaamaan. Kiukuttelin, että miksi niiden on pitänyt luopua vanhasta mallista, joka on kahden palasen kokonaisuus ja kiinnitys yksillä ja samoilla ruuveilla, 4 kpl. Nyt tässä uudessa saranassa, jonka perusteluna kaiketi on se, että koko juttu menee piiloon oven taakse, on 4 osaa, 8 ruuvia, joista 7 on eri mallia. Tässä hienossa viritelmässä yksi ruuvi jumitti kierteistään ja hommaa ei saanut valmiiksi.

Ruuvi oli niin erikoinen, ettei sitä missään rautakaupassa myydä ja siksi oli pakko lähteä sitä hakemaan 35 km päästä Vantaan Varistosta. Ajelin 2 v sitten käymässäni paikassa, ei ollut koko putiikkia. Soitto sinne paljasti, että olivat muuttaneet kehä III toiselle puolelle. Onneksi oli numero kännyssä ja asia selvisi. Kun asiaa selviteltiin myymälässä, oli osaava myyjä heti perillä ongelmasta ja antoi mukisematta koko saranapaketin tilalle. Vielä kämpillä sen kanssa taistelin ja jouduin käyttämään crc-suihketta, ennen kuin ruuvi totteli. Lopulta sain viimeisen oven paikalleen ja kamojen siirtely hyllyihin saattoi alkaa.

Mutta suunnitelmaan sisältyi etsiä sopivat laatikot, joihin sukat ja alusvaatteet olisi mukava pakata ja käyttää. Muista syistä oli asiaa IKEAAn ja sieltä kauan etsin lootia joiden mitta sopisi Lundiaan. Eipäs ollut sopivaa, sillä muuten käypä oli liian syvä. Ikeassa oli taas ihan uusia materiaaleja säilytyslootissa, ovat kevyttä verkkoa?! Honkkarin ja Motoralin kautta etsiminen jatkui Tiimariin, josta ostin sieltä viimeiset pahviset laatikot, 6 kpl hirmuiseen hintaan, 4,50 kpl. Vastaavan kokoisia oli muovisena muualla tarjona 1-2€ hinnalla. Nämä ovat suomalaista aaltopahvia, oikein sopiva koko, kevyt ja hyvä käyttää. Tekstin saa suoraan kylkeen lyijykynällä, ei tarvita teippejä tms. Ei vaan osata meillä markkinointia, sillä lootat voisivat sopia myös Ikean markkinointiin. Ja olisivat taatusti paljon halvempia, ehkä vain 50c?

Aamulla tuli taas iso ”amppari” siis turilas sisään. Arvoitus on miten ne pääsevät sisään, kun ”kaikki” luonnolliset lävet on suljettu. Jo toisen kerran pörriäinen sisälle livahti jostakin. Vai onko mahdollista että olisivat talvehtineet mökissä? Tämä pääsi ulos jatkamaan sukua, toinen löytyi kuolleena.

Nyt on menossa kampanja lähiruuan puolesta ja sitä kannatan. Olin mukana lyhyessä haastattelussa Cittarin ovella, jossa mukava rouva kertoi, että hän on maidontuottaja, ja hänellä on useita tinkimaidon hakijoita, jotka eivät voi juoda kaupan kautta myytävää. Juuri oli otsikko netissä, joka kertoi kohukirjasta joka lyttää täysin maidon pastöroinnin ja muun käsittelyn. Uskon sen viestiin, sillä kaikki käsittely on luonnotonta. Itse olen sen kokenut konkreettisesti siten, että Suomessa olen joutunut käyttämään happosalpaajaa, jota en Egyptissä ollenkaan tarvitse. Siitäkin oli uutinen, että salpaajat vaikuttavat haitallisesti luustoon. Kaikki ongelmat johtuvat (sanoo kaikkien alojen asiantuntija nn) ruuan teollisesta käsittelystä. Sitä pitää vähentää ja palata takaisin terveelliseen ja luonnolliseen lähiruokaan, jopa tinkimaitoon.

Meillä vaan kaupan rakenteet ovat menneet merkillisesti vinoon ja nyt nämä kaksi ketjua hallitsevat kaikkea. Ja me kuluttajat kärsimme, syömme lääkkeitä eivätkä lapsemme lapset kasva terveiksi. Muuton seurauksena selkä alkoi taas jumittaa. Tietysti se sattui viikonloppuna, jolloin vapun takia hoitoon pääsy onnistui vasta viiden päivän päästä. Roope Rinta-Seppälä osaa asiansa. Onhan nuori mies opiskellut 5 v. Lontoossa kiropraktikoksi. Hän käyttää paljon akuneuloja laukaisemaan lihasjännityksiä. Muitakin konsteja löytyy, perinteistä niksautusta, mutta hyvin lempeästi, sekä naputuksia, väristystä koneella jne. Suosittelen Roopea, Kirocenter ja puh 040 708 9291. Maksaa paljon mutta on sen arvoista. Sakullekin juuri alkossa kehuin.