ma 28.12.2010 golfia ja rentoilua

Lähdettiin aikaisin kentälle, jotta kuumuus ei pääse nousemaan kovasti ip. Harmina oli, että kenttää kasteltiin ehkä normaalia pidempään sillä suihkut roiskivat vielä jälkimmäisellä puoliskollakin. Onneksi niin, että vain osa suihkuista oli päällä ja välistä pääsi pujotellemaan. Tänään sujui alkupuoli aika hyvin ja sain 3 paria. Vain pari katastrofia. Taas vain me ja japsit kentällä.

Yön nukkuminen meni huonosti ja otin korvausta nokosilla, maan tapaan. Iltapäiväruoka sitten Heinin kuppilassa, indonesialaismakuja. Siitä lähdettii hajuvesikaupoille tuttavani Abdin luo, joka johdatti meidän 4 h ryhmän parin kadun päähän, jossa olikin sitten rötee tuoksupuoti. Heti sisään mennessä kiinnitin huomioni eurooppalaiseen mieheen, joka liikuskeli isännän lailla. Parfyymiesittelyn hoiti sujuvalla englannilla tumma kaveri, joka mainitsi olleensa Amerikassa ja Australiassa. Sitten jostakin vinkistä tajusin, että valkolainen oli venäläinen. Ehkä vuosien kokemus slaavinaamoista auttoi. Mainitsin jotakin venäjästä, ja esittelijä vaihtoi kieleksi venäjän, kun sanoin olleeni siellä hommissa. Totesi vaan että "kaikkihan me puhumme venäjää", mikä ei suinkaan pidä paikkaansa. Putiikissa oli kiinteät hinnat eikä ihan poskettomat. Lisäksi luvattiin laatutakuu ja 4 vuoden pituinen palautusoikeus. Sanoin sihen että todella voin tarvittaessa tulla valittamaan kun taas palaan. Normaali turistihan ei juuri valituksia tee, kun harvemmin sattuu samaan kohteeseen uudelleen. Esittelijä kertoi että heillä on samanlaiset, edustavat ja isot myymälät 5 kaupungissa.

Väistämättä tulee mieleen naaurimaan kovanaamajengit, joille paperin pesu ei ole tuntematonta. Näissä huonon hallinnon ja kehnon pankkikulttuurin maissa on rahan pesu aika helppoa, toisin kuin vaikka EU:n alueella. Vielä ei tehty ostoksia, kun ei sattunut riittävästi rahaa mukaan. Se taas johtui siitä, että kaikkien pankkien systeemit olivat poikki eikä automaatit toimineet.

Leenan majoituspaikka katsastettiin ja todettiin, että Gaddis on paikkana ok ja ihan edullinenkin, kunhan varaa ajoissa ja netin kautta. Kovin oli sielläkin hiljaista ja baarissa tarjous "2 paukkua 1:n hinnalla".