Ilmaston muutos voimistuu

 

Selvitykset ja mittaukset ovat niin kiistattomat, että pahimmatkaan vastaanpurnaajat eivät voi enää väittää etteikö muutos olisi menossa ja vauhdilla. Öljylobbyn rahoittamana nämä sankarit ovat tuottaneet videoita ja muuta materiaalia, joilla ovat yrittäneet todistella, että muutos on luonnollinen osa maailman menoa eikä se johdu ihmisen toiminnasta. Noin suuri potaska ei mene enää läpi missään, sillä kiinalaisetkin heräsivät viimeistään tämän talven ilmansaasteiden ongelmaan. Kiina ilmoitti panevansa valtavasti rahaa saasteiden torjuntaan ja sulkevansa satoja saastelähteitä.

 

Se nyt ei vaan enää riitä torjumaan lämpötilan nousua. Kun merien pintalämpö nousee ja on jo noussut loppukesällä yli 26 asteen, se tuottaa niin paljon kosteutta ilmaan ja aiheuttaa pyörteen, josta sitten nousee tornado tai sykloni, joka murskaa maalle vyöryessään kaiken. Keskilämpö ilmassa koko pallon mitassa on noussut 0,8 astetta ja kun merien kyky sitoa liikalämpö syvyyksiinsä on käytetty, pintavesi lämpiää yli kriittisen tason jo alkukesästä. Siitä sitten kärsivät myrskyvyöhykkeen maat, kun myrskyjen määrä ja voima ylittää entiset huimasti.

 

Turha on iloita Suomen mahdollisesta hyötymisestä siitä, kun kasvukausi pitenee, sillä sen hyötyjä latistavat kasvitaudit, tuhohyönteiset, kuusimetsien heikkeneminen, rankkasateet ja tulvat. Talvet tulevat ikävämmiksi ja talviturismi kuihtuu. Olen itse pyörinyt saksanmaalla ja sielläpäin talvikaudella, eikä sitä harmaata sumukeliä tänne kyllä toivo, mutta se tulee väkisin.

 

* * *

Valtio hiekkavarkaana

TV1 näytti hienon dokkarin hiekan merkityksestä maailmassa. Geologi kertoi hiekan synnystä ja kulkeutumisesta rannikoille. Hiekkarannat ovat vuosituhansia suojanneet maita eroosiolta ja tarjonneet nykyaikana mahdollisuudet turismille ja asumiselle kauniilla rannoilla. Mutta video todisti, että kaikki rakentaminen on pahentanut asioita, sillä betoniin sopivasta hiekasta on tullut pulaa. Kuulostaa hassulta, mutta nyt hiekkaa jopa salakuljetetaan ja ostetaan alikehittyneistä maista. Indonesia on jo menettänyt 25 saarta sen takia, että niiden lähimeriltä on hiekkaa kaivettu luvitta.

 

Tämä hiekkarosvous on muuttanut merien virtauksia ja lisännyt eroosiota ja lopulta saaret ovat kadonneet. Merenpohjasta imetään hiekkaa valtavilla ruoppaajilla ja sitä rahdataan älyttömiä matkoja, kuten Australiasta Saudeihin ja emiraatteihin. Hassu juttu, että noissa maissa joissa hiekkaa on vaikka kuinka, se ei kelpaa betoniin. Kun sitten samoissa maissa rakennetaan noita älyttömiä keinosaaria ja poskettoman korkeita rakennuksia, he joutuvat ostamaan hiekkaa joka kelpaa rakentamiseen.

 

Mielenkiintoinen oppi oli sellainen, että kun rosvot kaivavat rannoilta suolaista hiekkaa ja myyvät sen ahneille gryndereille, jotka sitten rakentavat korkeita hotelleja läheisiin lomakohteisiin (käyttäen korruptiota lupien hankintaan) on suuri vaara, että hiekassa oleva suola syö betonin lujuutta ja talot saattavat sortua sen vuoksi. Kaameaa on, että turismin vuoksi ensin tyhjennetään lähirannat ja kun niin on tehty, meren eroosio syö sen kauniin rannan jolle turisteja houkutellaan ja lopuksi turisteja kuolee sortuviin hotelleihin. Taloja sortaa muista yhteyksistä tuttu tapa varastaa betonirautaa ja heikentää silläkin rakenteita. Esimerkki oli Marokosta, jossa tämä on arkipäivää. Jos menet sinnepäin älä asu rantahotellissa!

 

Järkyttävää oli esimerkki jenkkilästä, jossa ranta syöpyy ällistyttävän nopeasti. Ihmiset menettävät rahansa, kun ostavat rannalta talon ja 5 vuodessa se sortuu mereen. Tämä ei ole ilmaston muutoksesta johtuvaa, onpa vaan esimerkki ihmisen tyhmyydestä ja ahneudesta. Lait eivät ehdi seurata perässä ja tämä on hyvä esimerkki miksi luonnon suuriin kiertokulkuihin ei sovi puuttua. Köyhät maat ovat tässäkin ensikäden kärsijöinä, mutta jenkkilän ongelmat koskevat myös varakkaampia talouksia. Singapore on suuri roisto ja kasvattaa maapinta-alaansa varastetuilla ja salakuljetetuilla hiekoilla. Valtio varkaissa!