Nippeleitä 23.8.2014

 

Suomi otti noin kymmenen vuotta sitten käyttöön kaksoiskansalaisuuden. Puolet kaksoispassin omaavista on venäläisiä. Millä lihaksilla on saanut tuplapassin esim. nämä muutamat liikemiehet, jotka ovat ostaneet vaikkapa Pasilan Areenan. Rahallako saa passin?

 

Kuulin juuri, että Nummelassa olevassa kerrostalossa on yksiö, jonka omistaa venäläinen. Kämppä on tyhjä, kukaan ei asu siellä. Onko mahdollista, että vaadittuun Suomessa asumiseen riittää, että omistaa asunnon? Koijareita riittää ja nyt se on helpompaa, kun talokirjoja ei enää pidetä. Nykyään ei muutosta ei tarvitse ilmoittaa kuin postille, josta tieto menee maistraattiin. Kun talkkareita ei enää ole, kukaan ei valvo asumisia. Passivirasto tai poliisi ei ehdi asumista tarkistaa. Passi voidaan ehkä myöntää myös ammattirikollisille?

IMG_0340-normal.jpg

Systerin antamat kamat toimii hyvin osana pakettijalkaisen konttuuria. Oranssi paketti on styroxia ja kannattaa kipsiä kun taas musta alusta on polvilla läppärin alla. Musta on Ikeasta, oranssi ehkä myös?

Tanskalaispoika, muslimi on julkaissut kovaa tekstiä, jossa kritisoi islaminuskoisia. Kauankohan poika saa elää? On Suomessa markkinoimassa kirjaansa. Mutta kun noita Isis-kaheleita saapuu Irakista, voi pojalla tulla kiire piiloon. Toivottavasti ehtii.

 

Cheeck on joku poika joka on saanut suuren suosion. Kuka? Miksi? En ole kuullutkaan pojan esityksiä. Nimi on vilahtanut jossain. Johtopäätös - olen itse tosivanha.

 

Vihti on reilusti yli 510 vuotias pitäjä, siis paljon vanhempi kuin Helsinki tai Oulu. Sen kunniaksi kun kunta täytti 500 vuotta 2007, pidettiin myös ensimmäiset Wuosisatamarkkinat. Viissatasia juhlittiin alkaen siitä, kun eka pappi Martti vihittiin virkaansa. Mutta jälkeenpäin on löydetty kirje jossa Vihti mainitaan jo paljon aikaisemmin kuin 1497. Se taisi olla 1433. Wikipedia sanoo kaiken selvemmin:

Vanhimmat kirjalliset merkinnät Vihdistä ovat vuodelta 1433, mutta Vihti laskee ikänsä seurakunnan perustamisesta vuodesta 1507, jolloin ensimmäinen tunnettu kirkkoherra nimitettiin.IMG_0345-normal.jpg

Pyörin minäkin noilla markkinoilla lähinnä mainostamassa illalla tehtävää lepakkoretkeä jolla on hauska nimi ”lepakoiden hääyö” joka johtuu siitä, että samaan aikaan iltakirkossa vihitään pariskuntia. Keksin tämän halvan mainoskikan, joka on hymyilyttänyt, kai ajatuksen kornius naurattaa. Niina vetää retken ja minä silloin viiniä.

 

Nyt kuuluu heppojen hirnuntaa ikkunasta, kun markkinoilla tarjotaan pienille talutusratsastusta. Se on hieno hetki monelle muksulle kun pääsee ensi kertaa humman selkään. Ratsastusta harrastetaan ihan asuintaloni nurkalla.

taloja%2C%20maisemia%20010-normal.jpg

Asun siis tässä pienkerrostalossa, jossa onneksi on hissi. Pellossa viljellään voikukkia ja siinä oli hevosten talutuspolku pikku ratsastajille