to 2.12.2010 pätkivästi muistiin 2

Egyptissä myydään paljon hienoja jalkineita naisille. Luultavimmin kauniit, vilpoiset ja kevyet kengät valmistetaan Kiinassa, suuri osa ainakin. Täällä näkee naisten kipittävän värikkäissä popoissa, joissa on nyöriä, nahkasuikaletta, rusettia, kukkia, helmiä, kaikkea kaunista. Ja kengät saa halvalla.

Täkäläiset ihan rakastavat värillisiä ja vilkkuvia valoja. Kahviloissa, partureissa, kaupoissa, kaikkialla on esillä vilkkuvia ledejä. Nyt on taas aika, jolloin koko rantakatu ja tänne ISIKsen suuntaan kulkeva pääkatu on valaistu runsaasti värivaloin. Länsimainen ajattelu liittää valot jouluun ja siksi kai niitä esille pannaan. Ja taas saisi sähkömies harmaita hiuksia ja puistatusta.

Aurinko on keskipäivällä niin korkealla, että kadulla kävelessä se ei juuri häikäise. Juuri kukaan ei käytä aurinkolaseja, harvat turistit erottuvat kadulla siitä syystä.

Täällä pitkiä aikoja asuvat ulkomaiset ihmiset käyttävät paljon fillareita. Heinin kuppilassa oli taas muutamia hollantilaisia, mm aikaisemmin tapaamani paksu kauppamies, jolla on ylipainoa tuollaiset 70 kg, siis elopaino lienee luokassa 150kg. Kyllä käy sydämelle tällainen kuumuus. Silti heppu asuu myös kesäkauden täällä, käyden 3 kk:n välein kotimassaan. Hän pitää kaikenlaista pikku turistitarjontaa shopissaan, tärkeänä osana fillarivuokraamo. Löytyy netistä www.rentabikeluxor.com.

PAK oli törmännyt kaupungilla vossikkakuskiin, joka on kertomansa mukaan käynyt Suomessa kolmasti. Osaa jopa kieltä hiukan ja kertomansa mukaan on hoitanut Suomen käynneillään jonkin tilan hevosia. Olisikohan sama kaveri, jonka kiesissä näin viime reissulla ison Suomen lipun? Tarinaan liittyi tieto siitä, että nyt on täällä käymässä 10 naisen ryhmä, vetäjänään kokenut matkailija. On siis jo kolmas tällainen itse juttunsa junaileva porukka, josta kuulen. Kun se junailu on aika helppoa. Tervetuloa vaan ja hyvää reissua. Minäkin olin toivonut golfseuraa koko 3 kk:n ajaksi ja olisin ollut valmis kaikenlaiseen junailuun, kuljetusten järjestämiseen jne. Mutta en sitten ehtinyt ja viitsinyt ruveta ryhmää tosissani kasaamaan. Jospa ensi syksynä? Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä, tehdään edullinen reissu omalla ohjelmalla. Golfia vain joka toinen päivä, väliin pläjäyksiä historiasta.