Öljysheikkien suuruudenhulluudet

Kun rahaa on niin ettei sille keksi mitään järkevää käyttöä, sitten aletaan keksiä hullutuksia. Jo vanhempi juttu on mereen rakennettu palmun muotoinen keinosaarista rakentuva jättimäinen luxus-lomakylä.

 

Toinen hullutus oli rakentaa maailman korkein rakennus, mutta siinä meinasi rahoitus hyytyä ja joutuikin sheikki kutsumaan rahaa naapurimaasta ja sen vuoksi tornitalon nimi vaihtui ja sille annettiin naapurimaan kuninkaan nimi tai ainakin hän sen määräsi. Burj Khalifa on nyt maailman korkein. Ei ole tietoa saiko Kone hissikeikan? Mutta näitä hassutuksia varmaan pitävät Hyvinkään inssit silmällä ja kehittivät tämän uuden tekniikan, jolla hiilikuiduilla saadaan hissin nostoköysien painosta paljon pois.

 

Nyt sitten ovat saudit alkaneet himoita korkeimman piikin kunniaa ja alkaneet suunnitella kilsan korkuista, jolle on aluksi annettu nimi King's tower. Green Prophet sivusto kutsuu sitä hanketta ”arkkitehtuurin pornoksi” sillä sehän on täysin turha idea. Siihen tarvitaan puoli miljoonaa kuutiota erikoisbetonia, jonka ylös asti pumppaamiseen ei ole vielä tekniikkaa. Rumilukseen tarvitaan 80 000 tonnia terästä. Tuon nyt korkeimman huipulla on yli 300m turhaa, tyhjää piikkiä vain korkeutta nostamassa.

 

http://www.greenprophet.com/2014/03/saudis-1km-high-kingdom-tower-needs-500000-cubic-meters-of-concrete/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+greenprophet+%28Green+Prophet%29

 

Nyt on noussut julkisuuteen puistohanke, joka on todella maapallon suurin ja suuruudenhullu. Hulluutta osoittaa, että sinne olisi tulossa jättimäinen iglun muotoinen lumipuutarha!!! Että tehdään kuumuuteen keinotekoinen kestotalvi!? Toivottavasti ei öljyä polttamalla vaan aurinkoenergialla, jota kyllä piisaa.

 

http://www.greenprophet.com/2014/03/saudi-arabia-to-grow-worlds-largest-crescent-shaped-garden-of-eden/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+greenprophet+%28Green+Prophet%29

Viisaitakin on tehty

Jotain on joskus tehty fiksustikin. Qatarin fudishalli saattaa toimia oikein kuumuudessa ilmanvaihdon kannalta ja on todella komea.

Masdar ecocity on kunnianhimoinen hanke, jonka aikataulu tyypillisesti lirii ja jonka toivotaan valmistuvan viimeistään 2025, on päästötön pikkukaupunki 11km UEA:n lentokentästä, jonka jätteet täysin kierrätetään, jossa ajetaan vaan sähkövehkeillä jne. Sen viilennys ja muut sähköasiat hoituvat aurinkosähköllä. Sinne on jo asettumassa paljon isoja firmoja, jotka puuhaavat uusiutuvien ja cleantecin parissa.

 

Myös sheikit ovat panneet rahojaan muualla uusiutuvien energioiden piirissä, mm rahoittaen Lontoon edustan merituulipuiston, jonka teho on 1000 MW. Samoin ovat suuresti mukana Espanjan isossa a-voimalassa (ei siis y-) sekä Marokkoon suunnitellussa kansainvälisessä hankkeessa, josta tosin Siemens lähti pois.

 

Muiden maiden kahelit

Onhan nuo jenkitkin hulluja (siis suomalaisten uusiutuvia kritisoivien mielestä) kun ovat panneet rahojaan kiinni sekä aurinko- että tuulivoimaan. Nettilistan mukaan kolme suurinta a-voimalaa (ei siis y-) sijaitsee USA:ssa. Eikö se osoita tuhlaamista? Eihän se voi olla viisasta?

 

13 suurimman maalla pyörivän tuulivoiman listalla on 10 jenkkilässä. Merellä olevista voimaloista taas suurin ryhmä on brittein saarilla päin, ja 10 suurimman joukossa on pari tanskalaista, saksalainen ja belgialainen. Joten sen sortin hulluus on jakaantunut tasaisemmin. Onkohan meillä Fortum kanssa ihan seonnut kun on kiinnostunut aaltovoimasta? Tähän nyt odotan kommentteja, varsinkin nuo ”ilmastokriitikot” ja ydinmyllyjä hinkuavat voisivat kirjoittaa!?

 

Sen verran vielä sohaisen ydinvoimaa, että miettikääs mitä voisi seurata kun se uusi, Pyhäjoen Fennovoiman pönttö sitten on pystyssä ja Putin saa päähänsä puolustaa ”venäläistä valtion omaisuutta” ja ”avioerolasten oikeuksia” Suomessa. Eihän siihen tarvita kuin yksi Bäckströmin kirje! sukulaissieluja kun ovat ja samalla tasolla henkisesti.