luxor 107.2010 kadun firmat

Poikkesin juttelemaan eräänä iltana viereisen talon alakerrassa, peltioven takana täkäläiseen tapaan, majailevaan palonesto-firmaan. Kerroin hyvin englantia puhuvalle nuorelle miehelle, että en ole häneltä mtään ostamassa, mutta minua kiinnostaa asia koska olen kotona rakentamisen kanssa tekemisissä. Hän tarjosi heti esitteen käteen ja oli halukas juttelemaan. Kyselin sprinklereistä ja hänellä oli malli, jossa n. 10 litran vetoinen säiliö asennetaan kattorakenteen sisään niin, että näkyviin jää vain laukaisulasi, kuten meilläkin. Ilmeisestoi ajatus on, että se vesi riittää alkusammutukseen ja panos täytetään uudelleen, jos se laukeaa.

Sitten paikalle tuli vanhempi mies, (ehkä isä?) jolla oli otsassa rukousmustelma. Siitä päättelin, että eivät olleet kopteja, joilta olisi paremmin voinut odottaa hyvää anglantia ja moderdia bisnestä. (Olenkohan vähän rasisti tässä, kokemuksen kautta? Voihan nuorimies silti ollakin kopti tms)

Jälkeenpäin esitettä lukiessa kävikin ilmi, että siinä oli yleisiä paloesto- ja turvaohjeita, ei tuotteita.

Täytyypä vielä kurkata, onko heillä palopeitteitä myynnissä.

Kun sitten kyselin, tuntevatko he suomalaiskeksinnön, tämän kovalla paineella, vettä sumuna levittävän systeemin, jota käytettän suurissa risteilyaluksissa, jotka rakennetaan Suomessa. Nuorimies ei tiennyt, mutta vanha mestari tiesi asian. Hänelle oli uusi tieto siitä, että se on meilläpäin kehitetty.

Samassa korttelissa tehtiin remppaa pienessä liikehuoneessa. Huone oli maalattu sitruunanakeltaiseksi ja miehiä puuhaili työssä. Täkäläisen tavan mukaan ollaan hyvin valmiita juttelemaan ohikulkijan kanssa ja kun pysähdyin, pukumies esitteli homman vetäjän, vanhemman mekkomiehen. Kysyin mitä tähän on tulossa ja mekkomies vakavana vastasi, että bordelli. Hän ei käyttänyt sitä sanaa, mutta tajusin asian heti, vaistolla. Molemmat killittivät mua vakavalla naamalla, ja kun heitin takas jotakin kevyttä, räjähtivät nauramaan. Ilmoittauduin heti asiakkaaksi. Ukko kehui, että tulee olemaan tarjolla kaiken värisiä ja kun kysyin punatukkaisia, vakuutti että kaikkea löytyy. Kerroin sitten, että meillä ne on naamioitu hieromalaitoksiksi ja homman hoitaa thaitytöt, he ihmettelivät eikö se tule kalliiksi. Selvitin sen maahanmuuttorutiiniksi ja ymmärsivät.

Juttu osoittaa, että egyptiläiset ovat välittömiä ja huumorintajuisia, myös tilannetaju on kohdallaan. Me kolme vanhaa ukkoa voimme heittää herjaa asiasta, joka on kansainvälisesti tunnettu ja teoriassa kaikkialla käytäntönä. Egyptissä paritus on aika pimennossa, mutta kyllä tarjouksia satelee, kun pojat ovat ensin urkkineet, oletko yksin reissussa. Kun asia ei enää itselle ole mitenkään ajankohtainen tai tärkeä, en ole ryhtynyt selvittämään menetelmiä tai käytäntöjä, saati hintoja. Kauniita, egyptiläisiä naisia kuitenkin on luvattu.Siinähän vois käydä niin kin aina arabikauppiaan kanssa käy, että jos kysyt hintaa ja esität oman vastatarjouksen, olet jo sitoutunut tavallaan jotakin ostamaan.  Ja kun tavaraa ei pääse etukäteen hypistelemään, on kaupanhieronta välimiehen kanssa vaikeaa.

Homokulttuuri on aika avointa tai ainakin mun harjaantunut silmä sen havaitsee. Surkeinta on, että köyhyys ilmeisesti teettää näitä miesten seksipalveluja heteroiden toimesta, kun jostakin on rahaa revittävä. Yksikin arabi kävi ihan käsiksi, kun ei puhumalla päässyt alkuun, eikä voinut selittää mahdollista tarjoustaan. Ja samaan aikaan jossakin lähellä (Uganda?), muslimimaassa puuhataan lakia, joka toisi ankarat rangaistukset homoille. Kiellettyä homosuhteet täälläkin ovat, mutta perinteet siihen kumpuavat kaukaa vuosisatojen takaa ja siksi kaksinaismoraali rehoittaa.