luxor 114.2010 lounas Aishan kanssa

Aishan mies Ahmed tuntee näköjään "kaikki", sillä Ritzin porukka kävi kättelemässä ja antoi alennustakin. Hänen suvullaan on kulta-hopeakioski ihan ISIS kulmalla, mäkeä ylöspäin, eka talo.

Aisha on siis avionsa myötä muslimiksi vaihtanut uskonsa ja sitä myöten asunsa. Heillä on kaksi vilkasta tyttöä, alle kouluikäisiä. Vanhempi käy sitä ainoaa kansainvälistä, jossa opetus on osaksi englantia. Seitsemän vuoden suomen kuuntelun jälkeen Ahmed taitaa ymmärtää aika paljon puhuttua kieltämme, koska äiti sitä puhuu lapsille koko ajan.

Mukavan juttutuokion pääasia oli kuitenkin lounas, joka lapsilta sujui hyvin vilkkaasti, vieraskoreuttako? Käytiin läpi näitä maahanmuuttajan tuntoja, turismin ilmiöitä, vakio-turisti-asukkaita ja heidän ympärillään pyöriviä asioita, asuntoja yms. Totesimme, että ilmeisesti suomalaisilla on herännyt aktiivista kiinnostusta toteuttaa pitkäaikaisturismia tänne, johon viittaa blogiini tutustuneiden määrä ja useammat kommentit. Ainakin yksi on juuri saanut "ensiapupaketin" tietoa.

Lounaan päälle kävelimme Medinaa "Televiolle" asti ja Ahmed esitteli hyviä ruoka- ja muita ostospaikkoja. Lopuksi syötiin täkäläistä jäätelöä, jonka kyllä valio ja ingman hakkaa mennen tullen. Sain vielä evääksi yhteystiedon heidän hyvään ystäväänsä, jolta voisin saada apua Cairossa.

Unohdin kameran, joten kuvia näpsin sitten, kunhan toteutuu heidän iltapalakutsunsa.

Illansuussa kävin hieronnassa ja sen päälle kävelin Garnishille, WP siipirakennukseen, jossa tehtiin lentolippujen varaus Halan avulla. (Siinä selvisi Halan sukunimi, joka on hauskasti hodari, eteen tosin kirjoitetaan k) Pankista rahaa ja ostamaan, mutta sitten tuli tenkkapoo. Lennot täynnä, koska on koulujen lomakausi. En ymmärtänyt systeemistä mitään, koska se lieneekin hyvin sekava, katselin vaan sivusta. Sen verran käsitin, että paluulennon olisi saanut seuraavaksi varhaisaamuksi klo 3. Siitä kieltäydyin, sillä jos maksan lennot Cairoon, pitää toki olla aikaa nähdäkin jotakin. Ratkaisu oli tällä kertaa, että otettiin vain menolento ja katsotaan perillä mitä tehdään. Paluu voisi olla myös junalla, koska ilmeisesti lentäen olisi kallista.

Nyt heti tulikin tilanne, jossa tarvitaan tätä juuri kudottua verkostoa. Halan äidin luona on majoittunut sukua ja siksi tarvitsen hotellihuoneen. Ja se paluu pitää ratkaista. Onneksi tämä Ahmed Wasiri on jossakin hommissa ilmailun kanssa tekemisissä, ja saattaa löytää jonkin oikopolun. Täällä kaikki toimii suhteiden kautta.

Sain juuri kuulla, että huone on varattu Giza-hotellista kahdeksi yöksi.