Aasin sielunelämä, onko sitä?

Pellolla korjataan sokeriruokoa joka päivä. Se kuskataan kotiin ja naapureiden elikoille rehuksi. Ukot ja pojat leikkaavat sirpeillä vankat korret, keräävät ne nipuiksi ja yhdellä hoikemmalla ja siis notkeammalla nippu sidotaan kuin meillä ennen viljalyhde. Veikkaan että nipussa on 10 ruokoa. Vossikoille myydään pienempää rehua isoon kouraan mahtuvana nippuna ja kauppa käydään nippuina. Välillä on kovaa suukopua hinnasta ja ostaja yrittää ottaa lisäkimpun alennusta saadakseen ja siitäkös rähistään. Ruokokerppu on sopivan kokoinen myös jatkokäsittelyssä, sillä äijät hoitavat sadonkorjuun ja kuljetuksen kotiin, mutta jatko on naisten hommaa. Totesimme juuri että tämäntapaiset tavat ovat ikiaikaiset ja työnjaosta ei ole tarvis keskustella. "Näin on meidän suvussa aina toimittu" – on periaate. Aamupäivän aherruksen jälkeen voikin ukko sitten viettää loppupäivän kahvilassa teetä juoden ja shishaa poltellen. Naiset siivoavat, kokkaavat, käyvät ostamassa torilta tai kauppiaalta mitä ei omasta pihapalstasta löydy, hoitavat kanat muut ja muut elikot. Nehän ovat naisten töitä eikä miehen pidä niihin sotkeentua. Aasi siis odottaa hoivaa naiselta.

Peltoaasi sitten osoitti vähän omaa halua ja himoa. Selkään nousi ilman satulaa nuori poika ja hänen eteensä iskettiin iso kasa ruokoa. Apuna toinen poika ja isä. Aasi otti muutaman askelen, lisäsi vauhtia ja ensin tippui sokeriruokokasa, sitten poika ja aasi kirmasi tyttöaasin luo joka oli sidottu pellon reunaan jalastaan. Yritti päälle mutta naaras ei ollut suosiollinen niin että astuminen ei päässyt edes alkuun. Pojat tulivat huiskimaan urosta pois ja saivat sen kiiman nujerretuksi. Uusi kuormaus ja nyt toinen poika tarttui riimuun ja lähti juoksuttamaan juhtaa, jonka halut oli jotenkin piiskattu taka-alalle. Isännällä ne varmaan ovat illalla tallessa ja pojat joutuvat tyytymään korvikkeisiin vielä vuosikaupalla.

Kyllä tuo ruokokorjuu on kovaa hommaa yli 35 asteen kelillä. Minä hikoilin pelkästään kävellessä ja palmukalusteita mitoittaessa. Väittävät että noissa hommissa kalabeija-kaapu on viileämpi kuin farkut, joita kuitenkin nuori väki suosii. Ukko veti kaavun helmat niskaansa suojaamaan ruokonipulta ja kulki piennarta valkoiset lyhyet kalsarit liehuen kuin koripallohousut kotimaassa. Eli työssä se kaikkinainen häveliäisyys ei sitten päde ja se koskee vain naisia. Naiset piilotetaan ja verhotaan ettei miehen aasimainen kiima herää. Kuitenkin on pakko jättää silmät näkyviin mutta niiden seksikkyys on sitten liikaa Afganistanissa ja Saudeissa, joiden miesväki ei paljoa pidättele ja pelko muiden himoista ajaa peittämään silmätkin. Naisen tunteilla ei niin ole väliä mutta syy on aina naisen. Niinhän ne raukkamaiset poliisit Tunisiassa raiskasivat naisen ja sitten syyttivät tätä siveettömyydestä.