Espoon krematorio piilossa

Hautausjärjestelyt sattuvat harvoin kohdalle ja silloin kaipaa selkeitä neuvoja, helppoja menettelyjä. Pahaksi onneksi sain kehnot neuvot hautaustoimistosta, kun menin hakemaan uurnaa Espoon krematoriosta. Oma nettiyhteys oli poikki juuri sinä päivänä kuin olin haun suunnitellut, mutta eipä siitä netistä apua olisi löytynyt.

Ensimmäinen ongelma tuli kun en löytänyt Espoon vanhan kivikirkon läheltä krematorioon. Alueella on kehno viitoitus eikä mitään opaskarttaa, ainakin kun tulee Pappilantien suunnasta. Muutaman kyselyn jälkeen löysin SRK-keskukseen, jonka neuvonta ei kuitenkaan tiennyt menettelyjä, jotka helsinkiläisiin verrattuna tuntuvat kovin omituisilta.

Systeri oli nimittäin puolisen vuotta sitten hoitanut vastaavat asiat Malmilla ja siellä toiminta on "normaalia" ja mitään ennalta sopimisia ei tarvittu.

Srk:n neuvonta osasi kuitenkin neuvoa kappeliin jonka yhteydessä krematorio on. Mutta sielläpä olikin kaikki ovet lukossa, ei mitään yhteystietoja, aukioloaikoja tms infoa. Taas srk:n neuvontaan, josta lopulta parin puhelun jälkeen sain yhteyden virkaansa hoitavaa vahtimestariin, joka oli koulutuksessa, jota ilmiselvästi tarvitseekin.

Seikkailu päättyi siihen, että tarvitaan uusi käynti, uusi 70 km ajo. Ja Espoossa siis hakuaika on sovittava, mitä tietoa ei sanota kirkon kotisivuilla. Onneksi oli vielä välipäivä ennen sovittua hautausta ja sain uurnan ennen sitä.

KORJAUSTA tarvitaan:

1.  viitoitus krematorioon, puuttuu nyt täysin

2.  opaskartta kirkon pihalle

3.  kappeliin ja uurnatoimistoon neuvontakyltti, puhelimet, noutoajat jne