Hammaslääkärissä ja naapurissa

 

Kyllä on suurta etua ja apua tästä ”isäntäperhe-systeemistä”. Tuntui heikkoa kipua ikenessä ja arvelin että voisi olla jokin hampaanjuuren juttu, vaikka mätää kehittymässä. Heti vaan selvittämään, ettei pahene ja tule todellisia tuskia. No, Abdylla on tietoa kaikkeen, kuten pätevät tohtorit. Käynti asiallisessa ja modernin olisessa klinikassa antoi rauhan, ei mitään vakavaa. Nuori tohtori puhui hyvää englantia ja osasi asiansa. Kun ei ollut muuta operoitavaa, hän poisti ultraäänellä hammaskivet. Reseptiin tarvitaan aina potilaan nimi, tässä tapauksessa NIPPE riittää maan tavan mukaan. Ihan klinikan vieressä oli apteekki, josta rohdot mukaan ja himaan. Abdy ja autokuski olivat reissussa mukana ja sekin antoi ”turvaa”.

 

Aamupäivällä käytiin Päivin kanssa itärannalla ja taas Abdy tilasi kyydin, ison auton eli servicecar kuten täällä sanotaan eli Toyta pikkubussi, jotta mahtuu kaikki ostokset helpommin. Ensin pankkiin eli ATM automaattiin, joka olikin kätevästi Ragabin poikien myymälän sisällä. Ostoksia kertyi, kun en jalkani takia voi ja jaksa joka viikko edes rampata toispuoljokke. En ole jaksanut tarkistaa kursseja, mutta inflaatio paljastui viiniostoksessa. Viime kaudella tingin ansiokkaasti ja sain Obeliskit 45LE pullo. Nyt oli pakko maksaa 55, vaikka kovasti tinkasin. Myyjä-omistaja toivotti suurasiakkaansa tervetulleeksi kätellen ja hoiti kartongin ja taisin ostaa koko varaston tällä kertaa sitä laatua. Hän selitti vielä, että hän joutuu maksamaan pullosta jo itse saman 45 ja vielä lisäksi al-Sisille eli hallitukselle veroja. Kauppiaan juttuja. Ostaa varmasti halvemmalla!

 

Poikkesin moikkaamaan naapuria eli Caravanserain omistajaa, joka on saanut kauppansa auki jo varmaan kesällä. Eilen näin kun koristemaalari oli töissä ja teki komeat maalaukset julkisivuun. Otan niistä kuvia myöhemmin tänne ja esittelen myymälän tarjontaa joka poikkeaa edukseen turistirihkaman kioskeista.