Itärannan shoppailut

Hannun tiimille piti hankkia lento Kairoon ja yöpyminen välillä, kun eivät uskaltaneet riskeerata siihen että lähtisi täältä vasta aamulla. Minä olisin uskonut Egypt Airin kykyihin, kun lähtö Istambuliin oli vasta noin klo 10 Kairosta ja täältä menee lentoja kuin busseja vakivälein sinne koko aamun. Kun Sarin jalka oli pipi, piti ottaa auto ja ajaa sillan kautta. Lähdin mukaan hiukan kuin takavarmistajana, sillä piti käydä pankissa ja sen seinässä, jonka teksti on hiukan hankalaa ekakertalaiselle. Luottokuski Mahrus sai keikan ja hyvä niin, sillä muutoin olisi ollut monimutkaista. Pankista rahaa, lentolippu ja sitten vielä hotelliyö.

Yllättäen pyysi matkatoimiston heppu useita tunteja aikaa tähän helppoon operaatioon. Hänen hommiaan sitten tehosti kun kerroin että olen putiikin vanha asiakas ja tunnen pomo-Yassinin. Meille sopi tulla puotiin uudestaan, sillä kaipasimme olutta ja ruokaa, jota tarjosi vanha tuttu Alibaban puutarhapuoli. Tässä välissä kävi Mahrus hakemassa katolle telineen, jota ehdottomasti tarvittiin seuraavaan vaiheeseen, sillä ajettiin TV-kadulle hakemaan Päiville tikkaat ja pyykkikori. Vielä Hannun talouteen muovikamoja Ragabin pojilta ja mullekin hiukan täydennyksiä. Loppureitti liikenneruuhkan ja yksisuuntaisten katujen vuoksi hiukan kiertäen kioskille, josta tutun kauppiaan kanssa kauppoja tehden reppuun juomia. Ja taas takaisin Winter Palacen kivijalkaan maksamaan Kairon jutut ja sitten ”kotiin” WB:lle.

Matkatoimistossa Erikalta kärähti käämi kun heppu koko ajan selitti asioita mulle, vaikka he naiset olivat matkan tekijät ja maksajat ja minä vaan välikäsi. Erika ei ole ehtinyt omaksua sitä paikallista tapaa, että AINA on oltava MIES hoitamassa asioita. Luulisi toisaalta matkailualan kaverin oppineen myymään länsimaisille naisille, mutta näyttää olevan vaikeaa asennoitua, jos vain vieressä seisoo mies jolle asioita voi selittää. No selviteltiin että kentällä seisoo taxi pitäen kylttiä SARI kädessään ja kuskaa mimmit hotelliin. Vielä kun matkalla kentälle ajavat matkatoimiston kautta ja saavat kuskin puhelimen haltuun, ei pitäisi tulla ongelmia.

Lopuksi vein sitten Päiville uudet tikkaat, joilla pääsee tekemään juttuja, joita naiset eivät täällä yleensä tee ja osaa. Nyt hän voi yllättää isäntäperheen miehen ja maalarit, miten asioita pitää oikein hoitaa. Hän sai myös hyvän värisen pyykkikorin, jonka oli jo itse valinnut, kaakeleiden sävyyn. Olivat joku päivä seikkailleet Hannun kanssa itärannan kaupoissa oppiakseen ostopaikat. Näin Sarin jalkakipu sattui hyvään kohtaan ja auttoi saamaan kuljetuksen tikkaille samalla.

Viikon HABIt on olleet tasaisesti 11 jo kolme päivää.