Yritän poimia joitakin asiantuntijoiden arvioita vaalien merkityksestä ja mitä näistä vaaleista seuraa. Muslimiveljeskunta taisi saada 2/3 parlamentin paikoista. Tämä on arvio, sillä tulosten laskenta on kesken. Salafistit ovat jyrkän linjan islamisteja, jotka saivat merkittävän kannatuksen 25%. Silti poliittiset kommentaattorit arvioivat että muslimiveljeskunta  MB ja sen poliittinen orgaani eli "oikeus ja vapaus-puolue" hakee yhteistoimintaa mieluummin liberaalien kanssa kuin salafistien. Mutta toinen arvio on että MB voi hallita yksin ja hakea tukea tapaus kerrallaan eri tahoilta.

Vasemmistoa ja liberaaleja huolettaa islamistien ylivalta parlamentissa. On myös esitetty arvio että USA:n rahatuki ei hyödytä maata vaan se kaikki menee armeijan eduksi ja sen lopulta korjaa kenraalikunta. Siksi sotilasjunttaan ei luoteta ja sen johtaja marsalkka Tantauwi on vihatuin naama. Kapinaliike on siksi juuri koko ajan vaatinut sotilaiden luovuttavan vallan siviileille.

+)  Kaikkiaan noin 50 milj kävi uurnilla, kun kansaa on YK:n tilaston mukaan 82,5 M.

25. tammikuuta on vallankumouksen merkkipäivä, sillä silloin oli poliisien juhlapäivä, joka sitten kääntyi heti vallankumoukseksi. Siitä päivästä odotetaan suurta mielenosoitusta. Siksi ei liene viisasta mennä Kairoon juuri siksi päiväksi. Meillä suomalaisilla on silti syytä mennä pääkaupunkiin äänestämään meidän omaa pressaa, mutta on varmaan viisasta väistää tämä 25.1. sillä sen jälkeenkin ehtii äänestämään. Tosin lähetystö on kaukana metelistä, mutta vara lie viisautta.