Luontoretkiä

 

Iskiaksen hoitoon kuuluu kävely ja uinti. Kävely sopii mulle paremmin, sillä uimahalliin pitäisi ajaa 12km ees-taas ja vielä maksaa monta euroa. Siispä kävelemään, ukko!

 

Otin uuden kohteen, Vihtijoen takana olevan mäen. Matkalla jututin Mariannea joka asuu joen rannalla ja on käynyt mäellä. Sieltä onkin hieno näkymä Kirkkojärvelle. Muutoin mäki on tosi jyrkkä ja tiheäkasvustoinen, joten sinne on vaikeaa kavuta. Vihti onkin tyypillisesti muodostunut jyrkistä mäistä ja niiden välisistä savisista laaksoista. Maisemakuva on kaunis.

taloja%2C%20maisemia%20022-normal.jpg

Taustalla pilkottaa Hiidenveden Kirkkojärvi

Tämäkin mäki, karttanimeä on löytänyt mutta Marianne sanoi nimeksi Saarentaus, on niin jyrkkä, että sinne ei moto pääse ja kai aikaisemminkin sen puiden kaato ja käyttö on ollut liian työlästä. Siksi mäki on tiheäkasvuinen ryteikkö ja siellä ei kuulemma kasva edes sieniä ja marjamaasto näytti köyhältä. Kuitenkin puusto on monipuolista. Polkuja ei ollut, joka kertoo siitä, että riistaa ei mäellä kävele ja ihmiset löytävät helpompia kohteita retkeilyyn.

 

Sellainen on Mahlamäki, jossa edelliskesänä kävelin ja tänäkin keväänä ehdin muutaman kerran käydä. On jännä todeta, että nuorena poikana, kun metsiä koluttiin jatkuvasti, ei vaan tullut käydyksi kummassakaan näistä. Lähempänä olleet ja tutuksi tulleet riittivät. Metsä kun elää ja muuttuu koko ajan ja luontoharrastaja hoksaa muutoksen herkemmin tutuissa paikoissa.