Puhetta atomeista

Etelä-Koreassa on menossa suuri kokous ydinaseista ja -voimasta. Saulikin meni sinne mutta ei ole päässyt uutisiin, ainakaan AlJazin. Obama ehdottaa reipasta vähennystä kaikkien maiden ydinkärkiin. Piti huomiota saaneen puheen, jossa todisteli, että vähempikin määrä pomminkärkiä riittäisi. Obama on kiertänyt maailmalla puhumassa valtioiden päämiehille ja on toiveita herättävää että ajatusta ei ole torjuttu.

Obama sanoi että USA on jopa tukenut sitä, että Iran voisi kehittää ydinvoimaa. Mutta nyt Iran on jäämässä yksin ja ystävittä, kun se on ruvennut värkkäämään pommeja. Sitä ei muu maiilma hyväksy. Tuntuu hiukan farisealaisuudelta, sillä sitä ennen nämä muutama epävakaa maa, sekasortoinen Pakistan kärkenä, on sallittu aseen kehittää. Tosin se tapahtui jo ennen kuin nykyajan vakoilulaitteet oli käytössä. Nyt on heti tullut tiedoksi se, että Pohjois-Korea on siirtänyt raketin runkoja laukaisualueelle, kun satelliitit sen kuvaavat. Kai siellä taivaalla pörrää myös näitä vaikeasti havaittavia pörisijöitä eli lennokkeja.

Pakistanin parlamentissa on esittetty, että Pakistan irtoaisi Natosta ja ainakin poistaisi jenkit maasta. Osasyynä on juuri nämä uudet aseet ja niiden käyttö sillä suunnalla, mm Usama bin Ledenin murhassa. (tuo ”uusi” kirjoitusasu tulee luetusta asiantuntijoiden kirjasta).

Japanissa on eilen suljettu viimeinen TEPCOn ydinvoimalaitos. Jos ymmärsin oikein, siellä on nyt alhaalla kaikki 50 laitosta. Luin juuri äskettäin jutun http://www.greenprophet.com/2012/03/setsuden-energy-japan-nuclear/ siitä, miten japanilaiset ovat ihan porukalla vähentäneet sähkönkäyttöään. Sille on tämä oma sanakin Setsuden.

Olennaista on, että maa on sulkemassa ja purkamassa ydinvoimalaitokset kokonaan, kuten Saksassa on päätetty. Meillä ydinlobbarit ja asioita syvemmin ymmärtämättömät ovat vaahdonneet siiät, että Suomi ei pärjäisi ilman. 30% energiasta tehdään meillä atomeja rikkomalla, Ranskassa noin 50%. Ranskalaisten pitäisi osata voimaloita rakentaa, mutta ei se siltä näytä. Kun saksalainen osaaminen katosi siihen, että Siemens myi osuutensa Arevalle ja sen inssit ovat vähitellen siirtyneet muihin hommiin, ovat ranskalaiset lirissä. Ei kai sillä välimerellisellä manjana-meiningillä mitään vaativia juttuja saada aikaan.

On esiintynyt myös kriittisiä kommentteja sille, että öljyvaltiot ovat ryhtyneet rahoittamaan aurinko- ja tuulivoimaloita, sekä uusiutuvien tutkimusta. Joku ei tykkää siitä, että öljyrahalla niitä tuetaan. Minä en näe asiassa mitään pahaa, pääasia että rahoittavat. kts 13.3 juttu "vihreät profeetat kertovat".

Nyt on tullut esiin hanke rakentaa ydinvoimala Jordaniaan. Se tuntuu järjettömältä maassa, jossa aurinkoa piisaa. Panemalla ydinvoimaan tarvittavat miljardit aurinkovoimaloihin, saataisiin sama teho ja puhdasta energiaa. Tämä ydinhölmöily lähtee siitä, että Jordaniasta on löytynyt uraanialue. Mutta mitä sitten kun se uraani on käytetty? Käsissä on kallis ydinlaitos, jonka purkaminen maksaa maltaita. Ja sitten pitää taas keksiä jotakin muuta.