Roman fiilis

Laukut pakattu! Voi hirveä miten paljon kamaa ihminen raahaa mukanaan. Mielestäni en ole lisännyt tulomatkalla olleisiin muuta kuin: 1 pyyhe, 6 isoa liinaa, turkkilainen tehosekoitin, malliloota 40x40x8cm, saippualautanen, keittiöveitsi, partakone. Tullessa oli 16 kg kassi ja 6 kg reppu, nyt noin 20 kg iso laukku, 8 kg lentolaukku ja vielä pikku kassi jossa läppäri, juomaa, kirja, lääkkeet, laturit. Silti oli pakko jättää yksi pyyhe pois matkasta.

Roman respa on hyvä, puhuvat kaikki hyvää englantia, hiukan saksaa ja ranskaa, tietysti arabiaa. Palvelu on joustavaa ja ystävällistä, kaikki pelaa. Olen useammin jutellut saksalaisen eläkepariskunnan kanssa. Kertoivat atmosfäärin olevan hyvän. Reppu+läppäri-ihmisiä on aina useita aulassa.

Kohta lähden lounaalle, kun sain seuraa suomalaisista. Pitäisi vielä löytää Nobel-kirjailijan suosikkikahvila jostakin Tahririn liepeiltä*), ostaa pari vallankumouspaitaa, mutta minne kummaan ne saisi mahtumaan? Sorry Hannu, ei taida sittenkään onnistua ne paidat!?

*) Hannu, sinulla oli taas väärää tietoa, se oikea sijaitsee Khan El-Khalilissa eli siellä suuressa basaarissa. Sinne en nyt jaksa kai lähteä, ellei Elisabet lähde oppaaksi. Näköjään täkäläiseen tapaan monet haluavat hyötyä tunnetusta kirjailijasta. Onhan heppu toki käväissyt monessa cafessa ja nyt kaikki väittävät sitä kantapaikaksi. Niin egyptiläistä! Yksi Mahfouzin novelli on "Cafe in Karnak". Se kahvila ehkä löytyy? Google löysi helposti myös pari videota kaffilasta Soukissa.