Viranomaiset kävivät takavarikoimassa tietokoneet ja arkistot 17 kansalaisjärjestön toimistoista Cairossa. Mukana uhrteissa oli useita kansainvälisiä toimijoita, ihmisoikeusjärjestöjä jne. Takavarikot eivät perustu mihinkään lakiin vaan ovat mielivaltaa. Hallitus väittää että nämä järjestöt saavat salaista tukea lännestä.

Se on ihan totta ja kaikki on julkista. Rahallinen tuki tulee valtioilta, EU:lta, USAn säätiöiltä jne. Kaikki on avointa ja kontrolloitua ja lain mukaista. Propakandaan kuuluu, että heitetään julkisuuteen väite että näillä tukirahoilla halutaan vaikuttaa sisäpolitiikkaan. Välillisesti niin tietysti tehdään, kun halutaan tukea demokraattisia menetelmiä. Sehän on sitten epädemokraattisen upseeriporukan vastustamista.

Sen sijaa hallitus ei ole kiinnittänyt mitään huomiota siihen, että muutamat öljyvaltiot Arabian niemimaalta ovat antaneet syksyn aikan useita kymmeniä miljoonia dollareita Muslim Brotherhood- porukalle. Se on voimakasta vaikuttamista Egyptin sisäpolitiikkaan.

Lontoolainen asiantuntija sanoikin haastattelussa, ettei siihen kenraalien kuriin panoon tarvittaisi kuin kovasanainen puhelu Obamalta, jossa hän toteaisi, että jos kenut ei häivy taustalle ja vedä sotilaita kasarmeihin, jenkkien jättimäinen tuki loppuu. Se panisi juntan aisoihin paremmin kuin tänään kuultu USAn ulkoministeriön heristely, että olkaa nyt kunnolla ja jättäkää järjestöt rauhaan. Näitä pehmeitä puheita eivät kovakorvaiset kenraalit kuuntele. Heillä on niin isot  edut varjeltavana, mutta nyt taisi sattua väärä menetelmä.