Suomen armeijaa pitää uudistaa. Olin kuuntemassa ministeri Haglundia viime viikolla, mutta eihän siinä mitään uutta kuultu. SK on tehnyt oman haastattelunsa ja siinä on selkeästi saatu tulos että kansa odottaa muutoksia. Mitä ne ovat, ei olekaan sitten enää selvää. Kaikkein konservatiivisimpia olivat persujen kannattajat, jotka eivät halua muuttaa mitään. Kun ei ole omia ajatuksia, on helpointa pysyä vanhassa. Ovat ajattelussa kovin lähellä muslimeita, joita kuitenkin pelkäävät = paradoksi.

 

Ollaan aika yksimielisiä että armeijaa on tarve uudistaa, mutta kun rahaa on niukasti, on kaikki vaikeaa. Nato ei toisi mitään alennusta kustannuksiin, sillä se taas edellyttää tiettyä varustelun tasoa. Kybersota on uusi uhka johon ei meikäpojat ole kovin hyviä valmiuksia ehtineet hankkia. Eikö ole ollut aikaa, rahaa vai ideoita? Mutta SA:lla on täysi yhteensopivuus ainakin pienen laivastomme ja totisesti lentokoneiden osalta. Meikäläiset upseerit osaavat Naton komentokielen ja sen taktiset metkut riittävän hyvin, niin että jenkit ovat avaamassa ovet reilusti selälleen suomipoikien marssia sisään.

 

Kreikka on siitä hyvä-huono esimerkki, sillä siellä pannaan aivan tolkuttomasti rahaa sotakaluihin. Syynä on ikivanha Turkin pelko ja hassua jutussa on että Turkki on myös Natossa. Jonka 5 artikla sanoo, että jos jonkun jäsenen kimppuun käydään, muut tulee apuun. Hullunhauska paradoksi olisi, että Turkki hyökkäisi Kreikkaan (jota nämä siis pelkäävät!) ja sitten kreikkalaisia tulisi jeesaamaan saman sotaliiton lentokoneet ja siis sotimaan omia liittolaisiaan vastaan. Kun näin pölhöjä mielikuvia elätellään, ei ole ihme että maa on surkeassa jamassa. Yksityiset kansalaiset ovat rikkaimpia (johtuen osin ainakin veronkierrosta) Euroopassa kun taas Suomessa ja Saksassa ovat EU:n köyhimmät asukkaat, mutta valtion talous jotensakin kunnossa.