Lainaus maailma.net -sivustolta:

"Yhdysvaltojen asetoimitukset Egyptin turvallisuusjoukoille täytyy lopettaa, kunnes voidaan osoittaa täysin varmasti ettei kyynelkaasua tai muuta asetarvikkeita käytetä verenvuodatukseen Egyptin kaduilla", Amnesty sanoo.

Combined Systemsin asetoimitus oli yksi kolmesta Egyptiin toimitetusta aselastista Hosni Mubarakin syrjäyttäneen kansannousun jälkeen. Viime kuukausien aikana sotilashallinnon otteet mielenosoituksia kohtaan ovat koventuneet, samalla kun kansalaisjärjestöt ovat sanoneet sotilaiden rajoittavan sananvapautta.

Amnestyn mukaan vientiluvat myöntäneet virkamiehet eivät voi olla vedota epätietoisuuteen Egyptissä tapahtuvista väkivaltaisuuksista.

Tapaus antaakin syyn harkita kyynelkaasun ja muiden vastaavien asetarvikkeiden sisällyttämisen kansainvälisesti sitovan valvontajärjestelmän alaiseksi, järjestö sanoo.

Egyptissä jatkui äänestys parlamentin jäsenistä. 9 uutta aluetta nyt vuorossa. Viimeiset 9  aluetta äänestävät tammikuun alussa. Menettely johtuu siitä, että lain mukaan jokaisella äänestypaikalla vaaleja valvoo tuomari ja heitä ei riitä kuin jaksottamalla äänestys kolmeen portaaseen.