Turkin hallitus on kovana Syyrialle. Sanoo että Al Assadin hallinto on tullut tiensä päähän. Syyria ei ole päästänyt Arabiliigan tarkkailijoita maahan, mikä on huono merkki. Tappaminen jatkuu koko ajan. Turkin pakotteet ovat samoja kuin Arabiliiga on ilmoittanut, eli kaikki pankkiliikenne on poikki, asevienti kielletty, Assadin jengi ei saa viisumeita Arabimaihin ja Turkkiin (en ole ehtinyt tarkistaa onko Turkki Liigan jäsen).

Iranilaiset mielenosoittajat tunkeutuivat Englannin lähetystöön ja sytyttivät yhden talon siellä palamaan ja tekivät muuta tuhoa. Selvästi hallituksen sallima juttu, sillä näissä maissa poliisilla on voimaa estämään tihuteot jos niin halutaan. Britit poistuivat kiireesti ja kun kaikki ehtivät ulos maasta, ilmoitti Englanti sulkevansa Iranin lähetystön ja antoi 48 tuntia aikaa porukalle poistua.

Marokossa kingi nimitti pääministeriksi vaalit voittaneen (107 paikkaa yht 395 tuolista) muslimipuolueen puhiksen. Kunkku Mohammed IV hoitaa itse ulkopolitiikan (!). Äänestys% jäi yllättävän alas, 45%. Telkussa kuningas näytettiin äänestämässä. Valkoinen kaapu päällä ja punainen fetsi päässä hän lampsi sisään äänestyskouluun, jossa jengi pussasi häntä kädelle, jota hän yritti hiukan estää kättelemällä niin nopeasti etteivät ehtineet kunnolla. Vaalivirkailijoille hän esitti ajokortin tms henkkarin, sai lapun ja meni koppiin äänestämään. Tuli sieltä ja pani lapun lootaan. Koko homma oli tarkasti suunniteltua äänestysvalistusta ja demokratia-propagandaa.

Tunisiassa suurin puolue Ennahda sai 40% kannatuksen ja se on vahvasti Islamistinen. Samaa veikkaavat asiantuntijat useissa maissa, esim Libyaan veikataan muslimienemmistöä uuteen parlamenttiin, kunhan ehtivät sitä valitsemaan. Egyptissä islamisteilla on vahva kampanja ja suuri kannatus, mutta eilen taas sain kuulla arvion, etteivät saa enemmistöä kuitenkaan. Vastavoimia vanhakantaiselle islamille on runsaasti.

Luxorin aamussa väki oli häipynyt laskentapaikan kieppeiltä, poliisit poissa. Siispä päättelen että täällä äänet on saatu laskettua joskus yön aikana. Tulos oli kansaa tyydyttävä koska mitään hälinää ei ollut yöllä.

AlJaz näytti kuvaa Hillary Clintonista vierailulla Myanmarissa eli entisessä Burmassa. Hän oli tyylikkäässä housupuvussa ja huvittavan kuvasta teki että maailman vaikutusvaltaisin nainen oli housuissa kun isännät, kaikki tietysti miehiä, olivat pitkissä hameissa, valkoisessa paitapuserossa.