Taxit ja muut vesselit

 

Tuntuu aika hurjalta, että suhari muistaa mihin on sinut kuskannut 4v sitten ja muistaa missä asut. Luettelee sitten kaikki suvun pojat ja oli kuulemma luokkakaveri Mahmudille. Eipä muista taxikuski Hesassa mihin on turistin heittänyt muutama kuukausi sitten? Mutta landella toki tiedetään missä mummot ja ukot asuu ja tää on landea. Tosin aika iso kylä nykyisin, oliskohan 15000 asukasta? Mukuloita kun sikiää tiuhaan.

vuodenloppu%20079-normal.jpg

Tämä on talo länsirannalta. Ovet ovat tällaisia teräsjuttuja ja ikkunoissa on luukut torjumassa kuumuutta.

Aamusella kun kävin naapurityömaalla katselemassa poikien hommia, sanoi eräs kaverilleen että ”tuo ukko on Abdelrazikin kaveri”. Kun en osaa arabiaa on Abdyn nimi tunniste. Kyllä täällä tiedetään naapurin turistivieraat ja ollaan varmaankin kateellisia, sillä turismistahan raha tulee ja kenellä on siinä kontakteja, voi aina hiukan hyötyä.

 

Jotenkin on hurjaa että kun vanha suomalainen ukko fillaroi kadulla, aika moni moikkaa ”nibbe/nibba” tms. Siitä tulee turvallinen olo, kun kaikki tietää missä asun ja kuka on mun turvaperhe. Ja lisää viihtyisyyttä, kun on enemmän moikkaajia kuin Vihdin kk:n Niuhalanraitilla.

 

Romu-Reiska toi yläkerran saksalaispariskunnan fillarin huollon jälkeen ja soitti ovikelloani, kun heille ei sitä ole. Tuntui hassulta kun hän pyysi apua, mutta ollaanhan me jo vanhoja tuttuja. Hälytin sitten maksajan paikalle. Varmaan hän tiesi missä minä asun, sillä tiedonvälitys pelaa hyvin. Ja siitä syntyy luottamusta. Ihan varmaan voisin ostaa luotolla lähipalveluja mistä vain. Tämä on syy miksi menin toiseen, Gesiran fillarivuokraamoon maksamaan Eevan velan. Oli ip ja omistaja oli kuulemma nukkumassa, joten joudun käymään toisen kerran, sillä haluan että omistaja tajuaa asian. Ja joku muukin suomalainen saa vuokralle fillarin järkihintaan.

 

Puolituttu naama telkkarista, kenttämarsalkka al-Sisi on nyt julkistanut että hän lähtee ehdolle pressanvaaleihin. Ja voittaa. Siinä saa Putin sopivan pelikaverin suurvaltapolitiikan kentille.

 

Sähkömies, jolla on hauska etunimi LAMPPU, kävi korjaamassa pari pikkujuttua. Hänen varpaansa on vieläkin turvoksissa siitä, kun tikkaat romahti lattialle ja varvas sai kolhun, ehkä jopa murtui. Abdy nauroi että tälle Lampulle aina sattuu kaikenlaista.