Katselinn taas ihmeissäni talonrakennushanketta, joka on ihan naapurissa. Rakennustapa kiinnostaa. Siitä teen erillsitä juttua jonka julkistan myöhemmin.

Ulos tullessa heti kiinnitti huomioni vahva "sumu" joka tietysti oli hiekkaa. Sen tiheys voisi olla samaa luokkaa kuin keskivahva sumu kotona. Ei tunnu hengiotyksessä, mutta on taatusti haitallista kaikille hengittäville olioille. Sekä hienoille laitteiile, kuten kännyköille. Ehkä siksi Nokia onkin kehittänyt hyvin pölyä ja ksostteutta sietäviä malleja. FIKSUA ja tarpeellista.

Kun puhuin asiasta apteekin tohtorin kanssa, hän totesi että hiekkapöly kattaa koko Niilin laakson. Hein kertoi että tuulella on nimi Hamsing, mutta hän ei ollut varma kirjoitusasusta. Wikipedia ei tuntenut tätä nimeä. Joka puolella maailmaa on omia nimiään säännöllisesti toistuville tuuliille. Tämä siis joka tapauksessa nostaa paljon pölyä ilmaan ja estää lennotkin. Hein on joutunut jossakin saumassa venttaamaan useita päiviä lentoyhtiön laskuun hotellissa ennen lentoaan.

Kadunkulmaan oli ilmestynytuusi ruokakioski, ilmeisesti tarjoaa falafelia. Huomioin 3-pyörälavamopon keräävän pahvia, hyvä juttu. Mutta miksi se pitää penkoa roskiksesta?

Paluumatkalla kämpille tuli yhdestä ovesta itkevä, noin 3-vuotias poika. Oli hädissään ja toisteli papaa. Yritin rauhoitella ja se osittain toimikin, mutta poika rauhoittui vasta kun arabiaa puhuva naapuriukko tuli hätiin. Isä oli lähtenyt johonkin kun lapsi jäi nukkumaan.

Illalla kuului 21.40 useita ilotulitussraketteja. Ehdin yhden nähdäkin. Tulivat jostakin kaukaa, ehkä jonkin hotellin pihalta. Merkittävää on, että uutenavuotena ei kukaan ampunut raketteja. Ei nyt eikä viime vuonna. Veikkaan, että rakettiampuja sai kimppuunsa muutaman vihaisen poliisin.