Assad puhuu parhaillaan livenä potaskaa. Hänen mielestään ne arabijohtajat jotka neuvovat häntä eivät ymmärrä demokratiasta mitään. Useaan vuoteen arabinaapurit eivät ole tukeneet Syyriaa. "Ulkopuoliset voimat" yrittävät horjuttaa Syyriaa. Hänen haastattelujaan on jälkikäteen äänitetty ja muokattu ja yritetty saada hänet huonoon valoon.

Puhe on ensimmäinen julkisuudessa sen jälkeen kun Arabiliiga julkisti sopimusehdotuksensa, jolla pyritään lopettamaan verenvuodatus maassa ja jonka ehto oli että vangitut mielenosoittajat vapautetaan. Assad on vapauttanut reilun tuhat vangittua, mutta tuhansia on vielä teljettynä tyrmiin.

Arabiliiga ilman Syyriaa ei enää ole mahdollinen edustamaan arabeja. Assadin mukaan arabitarkkailijoita on nyt maassa 165. Tiedoissa on eroja, tyypillistä näissä jutuissa. Katsomon suuressa auditoriossa, joka voisi olla suomalaisten suunnitteleman ja rakentama (muistuttaa Aallon piirtämiä saleja) istuu lähes vain ukkoja. Sali vetää lähes 2000 istujaa ja silmä tavoittaa muutaman naisen.

Hän hyväksyy kaikenlaiset ratkaisut, jotka kunnioittavat Syyrian itsenäisyyttä. Maaa uhkaa hajota tämän kumousyrityksen vuoksi. Ulkopuoliset yritykset sekaan tua epäonnistuvat. Tämähän on juuri sitä soopaa, jota diktaattorit aina yrittävät syöttää. Ulkopuolisten on syy kun oma kansa kapinoi! Onkohan tämä julkitulo jokin enne, että hallituksella alkaa pokka pettää? Paineet kasvavat koko ajan ja YK:ta vaaditaan peliin ratkomaan asiat. Oppositio sanoo että arabitarkkailijat ovat vaan hallituksen savuverhona tappamisille.

Assad ei eroa, sillä hänellä on "kansan tuki". Epätoivoisena temppuna hallitus on nyt yhtäkkiä hyväksynyt rekisteröitäväksi pari puoluetta. Assad valehtelee että tappamisia ei ole käskytetty. Tähän totesi YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon jo monta viikkoa sitten, että pressa Syyriassa vastaa ihan kaikesta, myös murhista, sitä on tuhaa kieltää. Puntti tutisee kovasti, mutta loppukouristelu näyttää olevan kova ja lopputulos karmea.

Nyt roisto kertoo että he ovat korjaamassa perustuslakia, joka turvaa kaikille vapauden ja demokraattiset oikeudet (!). Toivotamme tervetulleeksi kaikki poliittiset voimat keskusteluun. Hallitus on puuttunut korruptioon ja kitkee sen pois. Se vaivaa hänen mukaansa alemman tason toimijoita. On jätkällä pokkaa, kun ihan kansainvälisesti on vankkaa tietoa, että nimenomaan korkean tason korruptio syö maan elinvoimia. Ihan niin kuin Egyptissä ja näissä jo kaadetuissa diktatuureissa.

Nyt lupaa Assad kahdessa kuukaudessa uutta perustuslakia ja vaaleja. Tämä ei tule menemään läpi!  Onpahan merkki siitä että paine on kasvanut jo niin kovaksi että viime temppunaan diktatuuri yrittää hämäystä.

+)  jossakin välissä vilahti uusi versio maan lipusta ja nyt se näkyi selvästi SYYRIAN VAPAAN ARMEIJAN  tukikohdassa. Virallisessa lipussa on 2 tähteä, kapinalipussa 3.