Käytiin Päden kanssa katsomasa pumppuja, joilla voidaan saada vesi riittämään talossa. Minua kauheasti ihmetyttää systeemi, jossa huonosti toimivasta vesiverkosta joskut = pumpunomistajat imevät veden omaa käyttöään varmistamaan. Paras ostopaikka pitäisi olla jo ennestään tuttu iso sähköliike Elnasera, jonka nimi ei kuitenkaan näy missään ulkona. Se on siis siellä Emilion takana seremoniakadun varrella, juuri koptikirkon kohdalla. Tuntui hyvältä olla kaupassa jossa on hintalaput ja jossa ei tarvitse tinkiä.  Hassan osti valaisimensa sieltä.

Päivi osti muutaman plafondin kattoon ja pari lamppua portaaseen. Ikävää hommassa oli se, että kauppa ei voi olla varma saako samaa kamaa jatkossa. Useimmat valaisimet tulevat Kiinasta ja toimitusten epävarmuus vaivaa. Siksi myyjä kovasti halusi myydä italialaisia lyhtyjä, koska niiden laatu on tasainen ja niitä samoja malleja saa suht. varmasti.

Tärkein juttu eli aurinkovoiman mittaus oli tehty. Yön aikana oli tankkia täytetty normaalilämpöisellä putkiston vedellä. Klo 11 otettiin ensimmäinen mittaus ja lämpö oli 32,2. Iltapäivällä klo 17 oli lukema 39,3. Yllättävän huono.

IMG_0141-normal.jpg

Kotona Abdy esitteli suunnitelmansa systeemistä kotitalonsa katolle. Ihan hyvä, sillä hän on selvästi omaksunut asioita. Jorman ehdotusta 100x200x15cm tankista hän epäröi siksi että siihen syntyy paineita, joita täkäläinen hitsaus ei ehkä kestä. Tässä suunnitelmassa on mukana pari vanhaa boileria yhteen kytkettynä  ja niitä lämmittämään kupariputkesta tehty keräin.

Päivin ostokset jätimme säilöön Hameesin puutarhakuppilaan siksi aikaa kun kävimme ostamassa muita tarvikkeita. Viikon kala- ja kalja-annoksen jälkeen oli taas kiva palata länsirannalle.