Ihminen muuttaa maailmaa

Tarjoan tässä linkin, jonka takaa löytyy tietoa muutoksista Lähi-Idässä. Muutokset todistaa NASAN valokuvasarjat. Niistä käy selvästi ilmi, että ihmistoiminta on ollut voimakasta.

http://www.greenprophet.com/2012/05/humans-devour-earth-250-years/

Video näyttää ilmaston muutoksen 250 v ajalta, itse video on vain 3 minuuttia.

http://www.globaia.org/en/

Japani sulki viimeisen atomivoimalan 5.5.2012.

tätä viimeistä ryhdyttiin ajamaan alas lauantaina. Japani jää ilman ydinenergiaa ainakin joksikin aikaa ensimmäistä kertaa sitten 1970-luvun. Minä toivon että jää ilman ydinvoimaa ikuisesti.
Tomarin voimalan kolmosreaktorilla tehdään huoltotöitä, joiden on määrä kestää runsaat pari kuukautta. Sen jälkeen reaktori voidaan ottaa jälleen käyttöön, mutta yhtään väliaikaisesti suljettua reaktoria ei ole käynnistetty sitten Fukushiman ydinonnettomuuden.

Japanilla on kaikkiaan 54 ydinreaktoria, jotka tuottivat noin kolmanneksen maan sähköstä ennen onnettomuutta.

Pääministeri Yoshihiko Noda on esittänyt kahden reaktorin käynnistämistä Länsi-Japanissa, koska sähköntarve kasvaa entisestään kesällä.

Kirjoitin aikaisemmin jutun http://www.greenprophet.com/2012/03/setsuden-energy-japan-nuclear/ siitä, miten japanilaiset ovat ihan porukalla vähentäneet sähkönkäyttöään. Sille on tämä oma sanakin Setsuden.

Lihan ja maidon tuotanto saastuttaa ilmastoa. Lehmien märehtiminen on syy, joka synnyttää metaanipäästöjä. Toinenkin mekanismi vaikuttaa ilmastoon, nimittäin lehmien osuus Kalifornian savusumun synnyttämisessä on yhtä suuri tai jopa suurempi kuin autojen, osoittaa tuore tutkimus.

Suuri osa savusumusta koostuu ammoniumnitraattihiukkasista. Ne syntyvät, kun joko autoista tai lehmien ulosteita hajottavista bakteereista peräisin oleva ammoniakki reagoi ilmakehän typpioksidien kanssa.

Tutkijoiden lentokoneella keräämät näytteet osoittivat, että alueen lähes kymmenen miljoonaa autoa tuottavat 62 tonnia ammoniakkia päivittäin, mutta alueen itäpuolella sijaitsevat maitotilat, joissa elää noin 298 000 lehmää, (vrt 10 milj – 300 000 kpl) tuottavat ammoniakkia 33–176 tonnia joka päivä.

Ammoniakkikaasun pitoisuudet maitotilojen yläpuolella ovat sata kertaa suuremmat kuin normaalisti ilmassa.

Tutkimuksesta kertoi Geophysical Research Letters. Kopioin aiheen Hesarista, joka puolestaa imee tietonsa maailman uutislähteistä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Lehm%C3%A4t+suurimpia+syyp%C3%A4it%C3%A4+Kalifornian+savusumuun/a1305561362428

Yksi lehmä tuottaa jopa 120 kg metaania joka vuosi. Koko planeetalla on 1,5 miljardia märehtijää. Tämä on todella suuri syy ilmaston muuttumiseen. Metaani on noin parikymmentä kertaa haitallisempaa kuin hiilidioksidi. FORBES lehti raportoi että lihan tuotanto on jo suuri eettinen kysymys, sillä se rasittaa ilmastoa enemmän kuin liikenteen päästöt. Hirveä havainto joka pitäisi lopettaa pihvien syönnin. Hauska esimerkki vaihtoehdosta on kengurun liha jota voi syödä hyvällä omallatunnolla, sillä elikot eivät märehdi. Poronliha on syntinen sekin, mutta porsasta kehtaa syödä.