Lepiskausi alkoi

 

Eilen perjantaina oli ensimmäinen lepakkoretki Islannin heppatalli Ofeigurin pihalla ja lähistöllä. Minä jouduin pohjustamaan retkeä, kun varavetäjä Nina oli estynyt. Se olikin aika operaatio päästä paikalle, kun alkulämmittelyt pidettiin pihan kodassa, jonne kyllä pääsi autolla lähelle, mutta loppu oli hankala. Jäin sitten kodan ulkopuolelle, kun kynnys oli turhan korkea.

Juttelin kaikenlaista lepakoista ja niistä puuhista, joita olemme tänä kesänä päässeet nahkasiipien kanssa tekemään, rengastuksesta ja lepakkokamerasta ja yleisemmin lajeista ja niiden tavoista ja tarkkailusta. Kymmenkunta kiinnostunutta oli innolla mukana ja taisimme saada jopa yhden vakioharrastajan, joka jo suunnitteli detektorin hankintaa.

 

Nyt onkin lepisharrastajille herkkua tarjolla, kun on juuri perustettu useampi sivusto naamakirjaan. Tässä pari malliksi.

https://www.facebook.com/groups/Stadinlepakot/requests/

https://www.facebook.com/groups/111277892219157/?fref=ts

 

ja sitten omat sivut:

https://www.facebook.com/vihdinluonto?fref=ts

http://www.vihdinluonto.fi/toiminta/lepakkotoiminta/lepakkokamera/

 

Nyt voi jo pitää päivät ja yöt ranskalaisparvekeoven auki. Hyttyset pitää hyvin ulkona tuo liuskainen ötökkäverho. Ensi kertaa moneen aikaan piti ovi sulkea kun ilta viilenee. Onpa mukavaa että helteet on vihdoin ohi ja voi ehkä luopua hikoilun keräävästä pyyhkeestä sängyssä.

 

Minulta meni tänä kesänä ohi kesäteatterin näytelmä. Kevyttä kesähömppäähän se oli, mutta iloisesti ja hyvin näyteltynä se aina virkistää, kun saa nauraa. Olin suunnitellut meneväni yönäytökseen, joita ovat viime vuosina järjestäneet. Ne ovat olleet suosittuja tunnelmansa vuoksi. Sen verran on hankala kulku teatteriin, että oli pakko jättää väliin. Olisi pitänyt lainata pyörätuoli ja hankkia autokuljetus, mikä tuntuu todella hassulta kun matkaa on kai 300m. Tässä välillä on niin kova nousu, ettei sitä olisi kukaan jaksanut minua 90kg työntää sitä pitkää mäkeä.

 

Nyt pitää varata p-tuoli 23.8 Wuosisatamarkkinoille, sillä olen luvannut pitää esittelyn sen illan lepakkoretkestä. Jo parina vuotena olen kanniskellut pientä lepakkokylttiä jossa mainostettiin illan lepakkohäitä. Idea tulee siitä, että kirkossa on illalla sarjavihkimisiä, yöhäitä ja retki on siinä kirkkopihalla, jossa aina on takuuvarmasti ainakin pohjanlepakoita.