huumejengien kanssa. Nyt eräs iso ja vahva huumekartelli on julistanut sodan erään kaupungin (olikohan Juares) poliisvoimia vastaan. Vaatimus on poliisipäällikön vaihto. Oliskohan todellinen syy siinä, että tämä poliisipomo ei ole suostunut lahjottavaksi? Sodan keinona on tapaa poliisi päivässä kunnes pomo eroaa. NYt oli 8 uhri vuorossa.

Olen kirjoittanut jo aikaisemmin aiheesta, katso kategoriasta HUUMEET eli selaa luetteloa vasemmalla, siniset otsikot. Niillä on kätevä rajata juttuja oman kiinnostuksen mukaan.

Luin hiljattain suomen jostakin lehdestä tiedon, että Portugalissa huumerikosten määrä putosi 18 ->12% kun säädettiin laki että käyttäminen ei ole rikos. Sama kehitys on ollut jo vuosia Hollannissa. Poliisi siellä on paljon helpommassa tilanteessa, kun sen ei tarvitse käyttää resusursseja pikkuroistojen jahtaamiseen, vaan voi käyttää voimansa isojen rikollisten jahtiin. Näin myöskään huumemafia ei saa miljardirahoitusta eikä myöskään jalansijaa maan alamaailmassa. Useita etuja saadaan muuttamalla lakia. Samaa suosittelevat huumepoliisit Canadassa, Briteissä ja USA:ssa. Mexicosta en ole kuullut samaa, mutta Columbian presidentti esitti samansuuntaista ajattelua. Hän tietää, sillä huumeet ovat suurin ongelma maassa.

Huumemafian keinot ovat tappaminen, siis pelko ja lahjonta, jolla kuohitaan poliisin voima. Rahaa kun on käytössä rajattomasti, ei paineesta selviä heikko valtio, joita kaikki Etelä- ja Väli-Amerikan valtiot ovat. Ja lisirrä on ollut USA:nkin poliisi jo vuosikymmenet. Ei hyvältä näytä. Meillekin sama mafia on jo ulottanut lonkeronsa, naapurimaiden kautta. Suomi oli aikaisemmin huumekuriirien läpikulkupaikka. Nyt jo alkaa olla käyttäjiäkin jotta osa huumeista jää maahan. Juurihan poliisi selvitti laajan renkaan ja siinäkin oli pyöritetty valtavasti rahaa. Jos marihuanan ja hassiksen poltto ei olisi rangaistavaa, päästäisiin samaan tilanteeseen kuin Hollannissa. Kysykää alan poliiseilta?

Hollannissa ollaan muutoinkin vapaamielisempiä kuin muualla, siellä on sallittua myös eutanasia, jota myös kannatan.

+)  Mexicon armeija otti kiinni  15 tonnin huumelastin, jonka arvo katukaupassa olisi ollut 4 miljardia dollaria. Ajattele, miten vahva asema tällaisella rahalla voidaan ostaa köyhässä maassa. Kyllä sillä rahalla yksi presidenttikin saadaan mukaan jengiin.