Luxorinukko

(tuo on myös mun nimimerkki joissakin keskusteluissa)

Vasta nimitetty kuvernööri otti sitten hatkat, kun kansa pani tarpeeksi painetta, hyvä. Taisi olla harvinaista Luxorin peräkylässä.

Aisha kirjoitti: "No siita ukosta onneksi paastiin jo viime viikolla, han erosi itse suuren vastustuksen takia. Nyt lahinna pitaa toivoa parempaa huomista koko Egyptille."

Taas tuli kurjia uutisia Egyptistä. Kolme jo on kuollut ja lisää uhreja saattaa tulla sunnuntaina, joksi on kutsuttu uusi jättimielenosoitus Mursia vastaan. Kun myös MB on hyvin organisoitu, voi odottaa rajua menoa. Kansa on kiihkeää vihassaan ja mellakka kuumenee helposti.

Nyt ovat useat maat antaneet matkustuksen kieltoja ja varoituksia ja uutinen kertoi että kaikki lentovuorot maasta pois oli varattu eilen. Joku jo veikkaili kansalaissotaa, mihin en oikein usko vielä. Mutta onhan tilanne ollut kiristymään päin koko ajan.

Päivi Arponen pitää blogia, jossa hyvin usein on tuoreita juttuja Kairosta ja Egyptistä. http://blog.toisinsanoen.fi/2013/06/27/mursi-toisti-mubarakin-virheen/ Lue ja ole paremmin perillä asioista, sillä Päivi asuu tapahtumien keskellä.

Päivinkin kommentti ounastelee sitä, että voitaisiin ajautua taas sotilaiden vallankaappaukseen, joka tosin rauhoittaisi tilannetta, mutta olisi demokratian kannalta muutama askel taaksepäin. Sillä ajatuksella on myös kannattajia, koska mitä tahansa muutosta Mursin jengin vallalle odotetaan kiihkeästi. Mutta seuraus olisi että taas saisivat kenraalit mellastaa kuin siat ruishalmeessa ja ryöstää kansallisomaisuutta. Demokratian opiskelu koko kansan tasolla loppuisi siihen eikä kehitystä yhteiskunnassa tapahtuisi vaan vanhat menetelmät astuisivat heikkojen demokratiayritysten sijaan.

Toisaalta armeijassa on nyt tehty nuorennusleikkauksia ja pahimmat roistot on siirretty eläkkeelle ja hyvällä onnella se vallan ottaminen voisi jäädä lyhyeksi ja johtaa pian uusiin vaaleihin. Vaalejahan odotellaan myös uuden parlamentin valitsemiseksi syksyllä muutoinkin. Siihen olisi hyvä kytkeä myös uuden pressan vaalit. Nyt vaan maa on aika hatarissa kantimissa kun edes perustuslain uusimista ei ole saatu tehdyksi. Tällainen välitila on vaarallinen.

Jos tilanne vielä kiristyy, mikä on nähtävissä, tulee ensi talven vietosta Luxorissa ihan eri asia ja menee harkintaan.