ma 29.11.2010 vaalien jälkeen

Aamulla heräsin kovaan huutoon kadulta. Ennen kuin tajusin tilanteen ja sain ikkunan auki, oli tilanne ohi. Näin alakerran tohtorin parvekkeellaan viittilöivän ja keskustelevan tapahtuneesta kadulla olevien miesten kanssa. Saattoivat olla alakerran autokaupan tai muiden shoppien väkeä. Kai se niin menee, että miekkarit täällä pitää hoitaa nopeasti ja sitten huutajien on parasta hajota ja kadota ennen kuin poliisi ehtii paikalle. Sissimielenosoitus?

Päivän mittaan varmaan saadaan tietoa, kuinka suurella prosentilla valtapuolue vaalit voitti. Lehdet eivät kritiikkiä ja arveluita vaalivilpistä julkaise. Opposition väylä on internet. Katsotaan länsilehtien uutisointia ja BBC:tä.

Tohtoria pitää jututtaa. Onpa melenkiintoista kuulla hänen selityksensä.

 Jatko klo 11 jälkeen lähdimme passitoimistoon hoitamaan viisumit pidemmiksi. Kysyin alakerran kioskin pojalta, mitä meteli aamulla oli. Silloin siihen tupsahti toisen shopin nuorimies, jonka kanssa olin viime talvena jutellut ja joka tunsi minut siitä. Hän puhuu enemmän eng kuin kioskin nuorukainen. Hän vähätteli tapausta ja sanoi että Clubissa oli tulipalo. En edes tiedä sitä, muuta kuin metelin suunnasta, täytyy etsiä clubi. Mutta sitten ylläri oli melkoinen, sillä ensimmäisellä poikkikadulla, jonne usein vien roskapussin, oli poltettu auto. Talo sen kohdalla oli ulkopuoleltaan musta savusta. Sitä oli muutama paikallinen ihmettelemässä ja kuvaamassa. Kauempana kotikadullamme hotellien suunnassa, jonne olimme matkalla, oli väkeä runsaasti ja kovasti pulinaa. Siinä oli kadun varressa kolmen auton tuulilasit paskana ja aivan Medinan kulmalla toinen poltettu auto, iso katumaasturi. Senkin takana oleva talo oli mustunut, mutta ihan uusi ja siksi asumaton.

Näitä rikottuja autoja kuvaamassa isoilla ammattitason kameroilla oli ainakin 3 ryhmää. Selvästi tv-porukkaa, sillä kuvaajaa ohjasi toinen mies ja mukana hyöri kauniita, housuasuisia naisia ilma huivia. Tyypillisiä telkkari-ihmisiä.

 Valtionkauppa samassa kulmassa missä auto oli poltettu, oli auki mutta toimi vajaalla porukalla, puoliteholla. Ikkunasuojat oli alhaalla, varmasti turvasyistä. Sillä viha hallintoa vastaan voisi hyvin kohdistua valtion kauppaan.

Palokunta oli palot sammuttanut, se kun on korttelin päässä. Aika rohkeata on ollut ruveta metelöimään ihan "sekuritaksen" nurkalla, sillä palopaikasta noin 100m päässä on Luxor District Securite Polis" ja sen edustalla aina ukkoja kiväärit käsissään. Yhtään laukausta ei ollut kuulunut kuitenkaan.

Hein kertoi, että iltayöllä, kun hän oli matkalla majapaikkaansa, oli yhtäkkiä häntä vastaan juossut väkijoukko ja suunnannut Medinaa keskustaa kohti. Hän oli ollut keskellä hulinaa Sairaalakadulla.

Tohtori ei ollut Pharmasiassa, joten jutustelu siirtyi.