Vaalit on käyty, pulinat pois sanoi joskus Virolaisen Johannes. Hyvinhän se meni vihreiltä, vaikka äänten laskun alussa näytti ihan hirveältä. Nyt en ole päässyt kovinkaan pitkälle analyyseissä, kun on aika hidasta liikenne verkossa. YLEn vaalitulospalvelu toimi illalla loistavasti ja on todella hyvä ohjelma jolla saa monipuolisesti kuvan tilanteesta. On siellä isot myllyt takana pyörimässä, kun pari miljoonaa räplää konetta yhtäaikaa ja silti pelaa.

Sain 16 ääntä ja jos olisin ollut siellä olisin omalla äänelläni loikannut 6 sijaa ylöspäin. Nyt taakse jäi sentään 24 kilpailijaa, joten ei yhtään hävetä vaikka olinkin vihreiden harvahampaisin harava. Saimme yhden lisäpaikan joten tavoite täyttyi hienosti ja 8,8% äänistä oli yli valtakunnan keskiarvon 8,5. Persujen voimakas nousu sotkee paikkaneuvottelun asetelmat kaikissa kunnissa. Voi vain toivoa että nämä uudet ihmiset tajuavat pelin hengen tilanteessa. On varmaan persujen puoluetoimisto osannut evästää kokematonta porukkaansa, sillä paikkaneuvotteluja pitää käydä matematiikan eikä tunteen pohjalta. Kristillisten edustaja sanoikin että niitä pitää käydä vaikka pelsebuubin kanssa tarpeen vaatiessa. Paikkajaon jälkeen ei olla sitouduttu jatkossa mihinkään yhteiskuvioon, ollaanpa vaan turvattu oikea osuus paikoista. Parina viime valtuustokautena Vihdissä ovat oikeiston porukat sikailleet ja kahmineet törkeästi lautakuntapaikkoja ohi kaiken tasapuolisuuden. Lakia on loukattu tai ainakin rima on heilunut kovasti. Demarit olivat kärsijöinä eniten ja luulen hiukan että kostonhenki nostaa päätään.

Persut voittivat myös Vihdissä hiukan, 0,3% yli maan keskiarvon. Joten ei se voitto nyt niin kaksinen ollut ja varastin Tervolta sanan lötky kuvaamaan sitä. Soinikin tunnusti olevansa väsynyt kolmien käytyjen vaalien jälkeen. Itselleni tuli väsy viime eduskuntavaalien jälkeen. Olen laskenut istuneeni 19 vaalit vaalilautakunnissa kouluilla leimaamassa lippuja jne. Sen lisäksi puuhailin lähes yksin monien vaalien julisteet telineisiinsä, vaalitolkulla sitten vuodesta 1992. Vihdin kunta on ollut nihkeä järjestämään julistepaikkoja. Syynä on ollut kokoomuksen kalsea asenne, heillä kun on ollut varaa ostaa kaupallisia ulkomainospaikkoja. Julisteiden merkitys on toki vähentynyt, mutta silti niitä tiiraillaan iltalenkeillä. Julisteiden liimaustyön vähentyminen ja vandaalien varalta huoltotyöt on nekin nykyisin aika vaivattomat ja nyt nuoremmat jaksavat nekin hoitaa. Kiitos heille.

Kerran tein vihreälle kankaalle pari, pitkää komeaa julistetta ja hain niille paikat. Toinen varastettiin heti saman yönä – arvaa harmittiko. Teksti oli vain Vihdin Vihreät, joten niitä olisi voinut pyörittää kauan, mutta niin vaan katosivat vuosien varrella molemmat. On tämä politiikan teko niin raadollista. Ja vandaalit riehuu edelleen.

Vihdissä kävi muutenkin poikkeavasti sillä kokoomuksen saalis nousi +1000 ääntä joka on todella paljon nykytrendissä. Sen imussa myös RKP sai lisää ääniä, joten kotikylässä voi sanoa olleen 4 voittoisaa puoluetta, Persut, Kok, Vihr ja Rkp.

Kun tarkemmin paneuduin paikkajakoon, kävi ilmi karmea totuus eli kok-kepu parilla on edelleen yhden äänen enemmistö, kun lasketaan se rkp-rva mukaan. Siis se röyhkeys todennäköisesti jatkuu. Täytyypäs ottaa selvää mihin asti se voi jatkua ja missä tulee lain rajat vastaan. Kuntalaki sanoo jotenkin että paikat pitää jakaa tasapuolisesti.