pe 14.1.2011 golfia

ja siivousta. Pelättyä hiekkamyrskyä ei sitten tullutkaan ja kun aamu oli tavallinen, lähdettiin kentälle. Vitsailtiin siinä aluksi, kun paikalle tuli toinenkin porukka, että alkaa olla ruuhkaa. Siksi lähdimme liikkeelle kympiltä, jotta muut voivat aloittaa ykköseltä silloin kun heille vaan sopii. Totesimme ip että kentällä oli vielä kolmaskin ryhmä, joten yli 10 h pelasi tänään. Bödeä ei kukaan saanut, minäkin pääsin kerran yrittämään, mutta par´iksi meni. Hiekkamyrskyn oireita alkoi tuntua iltapäivällä, ja nähtiin muutama kova pyörrekin, joka nosti hiekkaa kovin korkealle. Tuuli piti ihon viileänä joten oli kiva pelata.

Yaser vei pyynnöstäni viinakioskille, ja ostin valmiiksi tingityn "finelandia-votkan" hintaan 40LE, mutta kovasta yrityksestä huolimatta jouduin maksamaan "Omar Khaijjam" viinistä 50LE. Myyjä tunnisti minut ja sanoi että olin jo aiemmin tinkinyt hänen isänsä kanssa. Tunnistettava golf-aurinkohattu toimi taas tässäkin. Kun me turistit olemme niin saman näköisiä, on varminta käyttää jotain vaatetta, joka auttaa kauppiaita muistamaan sinut. Kun samaa paitaa ei voi käyttää, pitää olla erikoinen hattu (jota tosin pesen välillä). Se on toiminut aika hyvin, sillä ekalla ja tokalla viikolla moni kauppias sanoi "wellcome to Luxor again". Se myös hillitsee kauppiaita, koska ne muistaa, että tämä lakkiäijä ei osta mitään, ei ota taxia ei vossikkaa.

Näimme kentän yllä komean kotkan, siipiväli yli 2 metriä. Kierteli kentän yllä komeasti. Pelikaverini Kuusamosta ovat nähneet kotkia aiemminkin, joten voin luottaa havaintoon. Minun kotkani ovat nähty telkkarista.