Kun maassa on tapeltu usein ja hartaasti, on jälki sen mukaista. Toisen maailmansodan perintönä on läntisessä erämaassa valtavasti miinoja. Niitä kylvivät Rommelin joukot ja Brittien johtamat liittoutuineet. Karttoja ei ehditty ja välietty tehdä tai ainakaan niitä ei ole säilynyt. Eikä hiekkaerämaihin olisi helppo merkitäkkään mitään, kun ei ole kiintopisteita. Silloin ei ollut satelliittipaikannusta!

Lukuisat sodat Israelia vastaan on tuottanut valtavat miinakentät Siinaille ja Suezin alueille. Kerrotaan että maailmassa on 110 miljoonaa miinaa ja Egyptin alueella on 23 milj. eli noin 20% maailman miinoista !!! Se on köyhälle maalle suuri rasite ja estää monin paikoin maanviljelystä, rakentamista jne. Jopa turismille siitä on haittaa, sillä nyt joudutaan turvautumaan armeijaan joka tutkii alueet ja varmistaa turvalliset reitit. Siitä maksetaan erämääretkien hinnoissa erikseen.

http://www.sis.gov.eg/En/LastPage.aspx?Category_ID=61 kertoo miinosta

Uutinen kertoi että egyptiläiset ovat kehittäneet uusia menetelmiä miinanraivaukseen. Nyt siihen käytetään bakteereja ja kasveja. Hommaa alueella vaikeuttaa se, että tuuli siirtää erämaan hiekkaa jatkuvasti, jolloin miinat joko paljastuvat lähelle pintaa tai hautautuvat kovin syvälle. Paljastuviin sitten vaikuttaa sää muutoin, ruostuminen ja hapettuminen. EU on antanut 1,6 M€ mutta sillä ei ongelmaa ratkaista. Suomalaisia menetelmiä, piiskaavaa panssariajoneuvoa en tiedä käytetyn. Liekö tarjottukaan tänne. Tykkejä vain on myyty.

http://www.sis.gov.eg/En/Default.aspx pääsivu

Edellinen linkki on valtion tiedotussivuille, joilta saa kaikenlaista tietoa, myös hyvin ajan tasaista.