mutta oli kuin blondin autonvilkku:  Toimii - ei toimi - toimii

Katsotaan nyt miten kauan...ostin uuden akun kun vika oli selvästi virransyötössä.

Eilen ei onnistunut enää illalla palauttaa konetta huoltoon, mutta lupasivat jeesata to 18 jälkeen. Menin sinne ja kone pantiin päälle. Nyt se perhana aukesi, mutta kun hetken räpläsin ja testailin, se sammui kesken testin. Silloin huollon kaveri uskoi että jokin mättää. Ehdotti akun vaihtoa ja minä myönnyin kun en paremmasta tiedä. Sovittiin, että menen yhdeksältä hakemaan.

Pari tuntia odotusta, missä. No Heinin kuppilaan tietty, on ainakin juttuseuraa. Olihan siellä, Tsekin tasavallan edustaja, matkailualan osaaja George, joka on ollut Luxorissajo 6 vuotta töissä, vuoden ympäri. On tavattu ennenkin ja juteltu, mutta nyt hänellä oli sopiva hetki jutella ja 2 t livahti äkkiä. Oli taaskin monenlaista kokemusta, tapauksia ja päivittelyä täkäläisten asenteista, osaamisista ja ymmärrysestä. Siitä sitten lähdin pois, vaikka pojat pyysivät kaljalle. (Paluumatkalla tv-kadulta otin mikrobussin ja sain taas oivan kokemuksen siitä, miten täkäläinen suhtautuu, kieleen, turisteihin ja työhönsä. Tarkistin, että ajaahan hän Medinaa ja poliisitalon ohi. Nyökkäys oli myöntymisen merkki. Mutta sitten hän lopettikin ajon Medinan kulmaan 400m liian aikaisin. Rupesin urputtamaan että hän lupasi ajaa koko reitin. Poika yritti pyytää viitosta kun vaadin häntä ajamaan poliisitalolle. Hän ei ymmärtänyt sanaa poliisi!) No sovussa erottiin ja nyt hän ehkä muistaa sanan?

Huoltofirma "on tunnettu" sanoi Saad, kun kirjoitti osoitteen arabiaksi. Nimi on TAYIP COMPUTER ja osoitteena Meshmesh st. Kadun nimikyltissä lukee kyllä jotain muuta mutta paikalliset tietävät tällä versiolla. TV-kadulta kuja lähtee Medinalle päin Quick-ravintolan kulmalta. Jokseenkin puolivälissä medinalle päin eli reilu 100m kummastakin suunnasta. Vieressä on ELITE naistenvaatehtimo. (vanhanaikainen sana!) Rautaportista rappuun, jossa sentään nyt oli valot, toiseen kerrokseen. Vastaanoton nuori nainen ei puhu eng eikä edes isäntä, vaikka on paikallisen korkeakoulun atk-tekniikan opettaja. Hän tarjosikin ranskaa puhuttavaksi. Kumma ettei ole joutunut opettelemaan enkkua? Hyvin pojat hallitsee Microsoftin maailman, mutta myös Firefox ja Open Office oli tuttuja. Olen jo aikaisemminkin ihaillut näitä, vain arabiankielen osaajia, joiden englanti on aika vajaa, mutta ohjelmia käsitellään millä kielellä vaan, kun symbolit ja kuvakkeet on samat.

Aika suttaista oli kaikki paikat ja varsinkin koneet. Vanhaa atk roinaa nurkissa, kaapeleita, näyttöjä. Asiakkaiden omat koneetkin olivat paksussa paskassa. Muovituolille ei oikein haluttanut istua, kun ei ollut nähnyt pesurättiä vuosikausiin. Kaikki kalusteet vanhoja, resuisia. Ehkä selitys voisi olla, että tämä firma on opettajan lisäansio ja siellä on saman koulun poikia töissä, kun kaikki tapahtuu illalla 18 jälkeen.

Kone toimi ja nyt testasin perusteellisesti teejuomalasin äärellä. Pojat olivat oikein ystävällisiä ja yrittivät puhua kanssani vaikka sanoja puuttui molemmin puolin. Huomaan että kompuutterisanasto on minullakin hakusessa. Selvisi että akkua ei ollut vaihdettu ja vika oli kontaktissa, ihan kuten olin päätellyt. Ei maksanut mitään ja toivottivat tervetulleeksi taas toiste. Ehkä ensi vuonna tavataan. Olinhan viime vuonnakin siellä. Aina jokin mättää näissä netti- ja tietoasioissa.