Nippeleitä

 

Uskomatonta, että päämediat ovat koko lauantain levittäneet väärää tietoa muka Espooseen tulleesta jättivoitosta Euro-Jackpotissa, kun se jo osoitettiin huijaukseksi.

 

Ruotsissa kuulemma suuret yritykset ja niiden pomot suosivat maahanmuuttoa. Onhan se jo kautta maailmanhistorian osoitettu olleen hyvä asia. Jenkkilä imi Suomesta hyvää väkeä 1800-luvun lopulta asti vuosikymmeniä, Ruotsi vasta sodan jälkeen, mutta molemmat kansantaloudet hyötyivät maahanmuutosta. HS julkaisi kiinnostavan katsauksen Hesan väkiluvusta ja muutosta stadiin. Siitäkin oli kiva huomata miten maahanmuutto on vaikuttanut positiivisesti.

 

On surullista, miten vanha hyvä mainoshokema ”kotiin sinivalkoisin siivin” on tuhottu yhden pölvästin uuden pomon taholta. Finskin pomot kun ovat vaihtuneet tosi tiuhaan ja kun vanha temppu on se, että uusi pomo vaihtaa logoa, joku pässi muutti sinisen mustaksi. Nyt siis olisi slogan ”mustavalkoisin siivin”. Onneksi näyttää siltä, että kaikkia koneita ei ole ehditty maalata m/v värein ja voitaisiin ehkä palata vanhaan hyvään ideaan. Kaamea määrä rahaa on ehtinyt palaa hölmöyteen. Toivon todella, että finski saa asioita jotenkin ”reeraan” (vihtiläinen murresana) ja voisi palata vanhaan väritykseen ja mainoshokema saisi taas oikeat värit. Tunnettu fakta on, että vain riittävän pitkään toistettuna mainoslause puree.

 

Katainen sitten sai hienon pestin, mutta on pakko ihmetellä, miten mies joka ei ole saanut tolkkua Suomen talouteen, voisi nostaa koko maanosan vakautta, työllisyyttä ja talouden nousuun. Kun koko Jyrkiboyn hallitustaival oli yhtä taaperrusta ja suohon uppoamista. Voi EU parkaa!