la 1.1.2011 uusi alku

Yaser rokotti naisiani lentokenttäkeikalla. Soitin hänelle ja poika yritti selittää jotakin ettei ollut vaihtorahaa. Ei mene läpi. Soitin juuri uudelle taxille, joka nyt tietää osoitteen jossa asun. Nyt en ole yhden taxin varassa. Tottakai taxeja saa aina mistä vaan, mutta kun ne eivät tiedä missä asun. Aina kun ottaa kadulta auton ja menee jonnekin, joutuu ensin tinkimään hinnan. Ja se on kertakäyttöjuttu. Aina uudestaan sama. Pitää olla taxi joka osaa eng ja tietää missä asut. Ja ymmärtää pelin hengen, että jatkuvasti soittava asiakas on parempi kuin kerran huijattu. Jatkuva tulo on parempi kuin kertavoitto.

Yllytän suvun nuoria ryhtymään bisnekseen, jossa maailman tavan mukaan hyödynnetään maiden välistä palkkatason eroa. Mielestäni se ei ole riistoa, sillä paikallinen duunari joko saa töitä tai on työtön, riippuen pieneltä osaltaan minun päätöksistäni Suomessa. Jos siis tilaan edullisen t-paidan urheiluporukalle täältä, ei se vie yhtään työpaikkaa Suomesta, mutta antaa jonkun köyhän perheelle ehkä ruuan yhdeksi päiväksi täällä.

Ovat monimutkaisia nämä turisminkin vaikutukset. Suomessa on ristiriitaa lapissa, vastakkain metsämiehet ja poromiehet, joilla on tukenaan matkailuyrittäjät. Sama ilmiö on täällä nähtävissä. mutta paljon raadollisemmin. Valtakunnan tason poliitikot näkevät, että turismi on ainut tapa hoitaa valuuttaa ja sen eteen tehdään kaikki mahdollinen. Siinä ei auta muutaman talonsa menettävän itku, kun turismille tärkeää ikivanhaa sermoniakatua entistetään. Ikivanha perinne ei ole tärkeää, vaan se miten siitä voi nyt hyötyä. Hyödyn esiin kaivamiseen voi sitten käyttää avuksi historian elementtiä ja saada sen vuoksi länsimaat maksamaan entistämisen. Länsimaat = Unesco maksaa sen mitä entiset tyhmät muslimit ovat tuhonneet, nykymuslimit keräävät rahat entistämisestä ja kiittävät turismia. Ja nuoret muslimitytöt pilkkaavat tyhmää turistia joka ei ymmärrä arabiaa. Voipi tulla vielä suru puseroon heillekin ilmaston muuttuessa. Miten se täällä muuttuu, jää nähtäväksi. Epäilenpä, että ei muutu suotuisemmaksi.

 

Jossakin oli uutinen, että tutkijat ovat huomanneet, että myös Välimeressä on valtavasti hienonhienoa muovisilppua. Nythän juuri Italiassa kiellettiin muvikassit, mutta epäilijöiden mukaan siellä ei mikään muutu. Tutkimusta jatketaan tänä vuonna Afrikan puoleisilla vesillä ja toivon mukaan se saa niin laajaa huomiota, että vaikutukset näkyisivät myös Egyptissä.