Kirjat

 

Reppuun matkalukemiseksi panin kirjan kätevän koon ja keveyden vuoksi Matti Röngän Viktor Kärppä sarjan ”tappajan näköinen mies”. Hyvä valinta, vaikka sitten luinkin sen vasta perillä.

Rönkämatin teksti on sujuvaa, hauskaa ja ent. hesalaiselle kivaa, kun tapahtumat ovat tutuilla kulmilla. Lisäpiste tuli vielä siitä, että yksi kohtaus oli sijoitettu Kesälahdelle, jonka maisemat tulivat tutuiksi mökkikuntana. Nythän se on osa Kiteetä ja kuntana muisto vain. Niin kuin mulle kesämökki. Suosittelen.

 

wb%20elikot%20ym%20001.jpg

 

Kotiravintolani tarjoomuksia. Joku, ilmeisesti joutilas tytär taiteilee usein salaatista kuvia, tässä naama taisi olla nurinpäin

 

Kunnan kirjaston poistovalikoimasta tuli mukaan Leon Urisin Topaz, joka käsittelee minulle tuttua vaihetta maailmanpolitiikasta, Kuuban ohjuskriisiä 1962. Se oli pelottava jakso maailmassa, sota oli todella lähellä kun Kennedy ja Hrutsov ottivat mittaa.

Juonessa on monta käännettä, rakkausjuttukin sotkemassa vakoojien kuvioita ja hienoa juonen kuljetusta. Toden tuntua kaikessa vakoojien maailman kuvauksissa. Aluksi hiukan häiritsi ettei noita huippupoliitikkoja sanottu oikeilla nimillä. Kennedyä ei mainita nimeltä ja De Caulle on jokin La Croix. Mutta kai siihen aikaan ei ollut sopivaa sanoa nimiä. Kirja kun on ilmestynyt 1967. Silti ihan viihdyttävää tekstiä, mitä ei aina voi sanoa saman ikäisistä.