Otin tehtäväkseni hankkia kunniakirjan, joka luovutetaan juhlallisesti saajalle Vihdin Wuosisatamarkkinoilla ensi lauantaina. Totesin että vanhoilla rutiineilla asian hoito oli aika iisiä, sillä kun minulla on eläkeukkona aikaa. Mutta asioita normaalisti hoitaville, muutama vuosi sitten Otalammen kyläkeskuksen nukkumalähiöön muutaneilla, nyt puhiksen ja sihteerin hommia hoitaville, nuorille lapsiperheen äideille homma olisi ollut mutkaisempi. Nummelasta löytyi kaikki tarvittava, mutta yllättäen iso firma Tiimari oli huonompi valikoimaltaan kuin kilpaileva yksityinen pikkupaperikauppa. Myös meillä on kaikenlaista palvelua tarjoava mainosalan palveluyritys Oasis Media.

 

Suomessa ollaan pahasti jäljessä puurakentamisessa. On surkeaa että maa, jossa on ollut osaamista (maailman suurin puukirkko Kerimäellä) ja metsiä, on joutunut betonimafian kouriin. Grynderit sitten pakottivat arkkitehdit mukaan tuohon systeemiin, vaikka meillä oli jo kasvatettu myös osaavien arkkitehtien sukupolvet. Mutta suuret aluerakentamisen kohteet 1970-80 luvuilla tyydyttämään valtavaa maaltamuuttoa aikaansaivat ilmiön että suuret grynderit pystyivät sanelemaan ehdot. Syntyi valtava elementtien osateollisuus ja niistä pykätyt huonot ja rumat esikaupunkien alueet.

 

Nyt ovat norjalaiset puun käytön eturivissä ja kanadalaiset hyvinä kakkosina. Vancouveriin on suunnitteilla 30-kerroksinen talo liimapuupalkeista ja muusta puutavarasta. Sen hiilipäästöistä syntyy mielenkiintoinen laskelma, sillä jo puuhun sitoutunut hiili säästää päästöjä reilut 3000 tonnia ja se, että ei taloa ei valmisteta betonista, säästää yli 1200 tonnia, joten ratkaisu säästää maapallon ilmastoa 4356 tonnin päästöistä.

 

Pohjanmaalla oli suuri karhujahti. Onnekseen otso pääsi livahtamaan vaikka kannoilla oli satakunta pyssymiestä ja lukuisia koiria. Tämä kiihko on osittain kai sen uutisen vauhdittamaa, että taas yksi metsäautotiellä juossutta lenkkeilijää karhu piteli pahoin. Jospa nämä lenkkeilijät oppisivat ottamaan jonkin ääntä pitävän laitteen, kilkattavan ”kellon” tai soittimen jonka ääni ei mene suoraan omiin korviin vaan karhun. Näin jäisi pois täysin turha paini poikastaan suojelevan emokarhun ja lenkkeilijän välillä. Karhu väistää aina ihmistä jos vain ajoissa sen kuulee.

 

National Geographic lehti on loistavaa luettavaa. Ainakin Vihdissä niitä

saa lainata kirjastosta, jota palvelua nyt käytän, kun egymatkailu pakotti katkaisemaan oman tilauksen. Poimin lehdestä usein pikkupaloja, kuten sen tiedon että tomaatissa on 7000 geeniä enemmän kuin ihmisessä!!! Ja onhan meikäläisenkin kropassa geenejä sentään tuollaiset reilut 20 000 mutta tomaatti siis on monimutkaisempi.

 

Ykkösaamussa pe radiossa oli esillä taas Egyptin tilanne.

Suomalainen yliopiston ope Sylvia Akkar kertoi, että kairolaiset olivat tyytyväisiä siihen, että ne muslimiveljeskunnan leirit purettiin. Sieltähän löytyi paljon aseita, mikä ei minua yllätä. Meikäläinen ev.luutnantti totesi että siellä armeija ajaa omia etujaan ja kompromissit eivät onnistu. MB ja yleensäkään porukat eivät tottuneet neuvotteluihin eikä demokratiaan. Muslimit uskontona ja nyt puolueena ovat kovin ylhäältä johdettuja, pomot sanelevat ja kansa tottelee ja tavoitteena on sharialait.

Nyt on viime tietona että huomenna ke. olisi taas tulossa suuri miekkari. Mielenkiintoista on että MB itse nosti Sisin ylipäälliköksi ja ohitti siinä 60 vanhempaa kenraalia. Nyt kuitenkin Sisi on kääntynyt veljeskuntaa vastaan.