Valitin Talkkari-Musalle että kylppärin lattialla on aina lammikko, koska sen arabivessan huuhtelusysteemin tiivisteet vuotaa. Lammikon poistamiseksi yritin selittää että hän sulkisi jossakin seinän takana johdot, koska enhän minä sitä letkua kaipaa. Ei liene kovin fiksu tämä Musa. Sopertaa pari sanaa englantia, eikä mulla ole sen paremmin arabia hallussa. Ei ymmärtänyt tarkoitustani tai ei osaa. Siivosi vaan letkusta vettä päästäen kylppärin lattian. Eivät pelkää vesivahinkoja kun vettä voi huoletta roiskia kaikkialle?

Kun ei se lammikko katoa, olen ratkaissut asian siten, että käytän vain kylppärissä kumisia rantasandaaleja vaihtaen niihin aina vessakäynnillä. Hankalaa. Mutta ne sandaalit kalvavat jalkaa eikä niille ole muuta käyttöä. Olkoon näin.

Musa tarjoutui siivoamaan koko kämpän ja tilasin sen. Varmistin Soilelta että osaan maksaa oikean palkkion. Olisin arvannut oikein, sinne 20-30 paikallispuntaan se asettuu, homman perusteellisuudesta riippuen. Soile kertoi että kaikkialla siivotaan samalla menetelmällä, paljon vaan vettä lattialle ja siitä rätillä pois.

KATUPUHTAUS

Kadulla katselin kaupungin jätehuoltoa. Kuormuri oli kadun reunassa ja kuski istui paikallaan, lienee myös porukan pomo. Lavalla oli pari äijää ja pari touhusi jäteastian kimpussa. Hirveä pöly leijaili ilmassa, kun ukot lapiolla tyhjensi 600 litran astian pienelle pressulle ja sitten kampesivat kasan lavalle. Siellä toiset sitten kai tasoittivat kasaa. En nähnyt mitä lavalla tapahtui. Esko varmaan tietää siitäkin jotain. Kerro muille.

Ilmeisesti ainakaan Luxorissa ei ole mitään kierrätystä. Surettaa, kun esim olutpurkit menee kaatikselle eikä alumiinia osata kierrättää!